Alphen aan den Rijn

De Proeftuin: Workshops over natuurlijk tuinieren en duurzaam leven

De Proeftuin is het gratis educatieprogramma over lokale voedselteelt en duurzaam leven georganiseerd door de bibliotheek en Eetbaar Alphen. De workshops in de bibliotheek, online en op locatie bij plaatselijke moestuinen, boomgaarden en voedselbossen zijn vooral gericht op natuurlijke en herstellende voedselproductie en duurzame verwerking van de oogst.

Afgelopen maanden is het workshopprogramma De Proeftuin, van Eetbaar Alphen en de bibliotheek, hoofdzakelijk online als webinar voortgezet. Inmiddels hebben we acht edities achter de rug en staan er nog twee op het programma: ‘Creatief koken uit de moestuin’ op woensdag 23 september en de observatie workshop ‘Ontdek uw plek’ op woensdag 7 oktober.

Creatief koken uit de moestuin gaat over leren koken met wat er beschikbaar is. Dat vergt zeker meer creativiteit dan koken van een recept, maar voorkomt verspilling, scheelt aanzienlijk in de portemonnee en is een stuk avontuurlijker. Meer leren over deze uitdagende manier van koken: 
neem woensdag 23 september deel aan dit webinar.

In het webinar Ontdek uw plek vertelt Caroline de Vlaam over het belang van observeren. Of het nu gaat om een nieuw tuinontwerp of het optimaal aanpassen van een bestaande plek, 
leer woensdag 7 oktober hoe u effectief observeert.

Na 7 oktober gaat De Proeftuin in ieder geval verder in de vernieuwde bibliotheek en op locatie onder de vlag van Proeftuin On Tour. Informatie over dit programma vindt u in ieder geval via de website van de bibliotheek en de Facebookpagina van Eetbaar Alphen. Ook met de webinars gaan we door. Op welke manier en met welke frequentie is nog even de vraag.

Inschrijven verplicht
Deze website is ook de plek om je voor de workshop in te schrijven. Inschrijving is verplicht. Voor sommige evenementen is er maar plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Bij online workshop, de webinars, is een inschrijving noodzakelijk voor het sturen van de juiste toegangsgegevens.