Alphen aan den Rijn

Water in de tuin

Door Marcel Eilers

De Proeftuin start op 20 januari 2021 met het gratis webinar ‘Water in de tuin’, verzorgd door Iris Veltman.

In dit webinar antwoord op vragen als:

Hoe ga ik om met droogte in de tuin? Of met wateroverlast? Ik wil mijn dakgoten van het riool afkoppelen en regenwater opvangen, maar waar moet ik op letten?

In dit gratis webinar introduceert Iris Veltman low-tech en low-cost methoden waarmee u droogte en wateroverlast kunt aanpakken. Voordat Iris zich in het ontwerpen van duurzame tuinen specialiseerde, werkte zij als onder meer in de waterwereld. Zij gelooft in werken mét in plaats van tegen de natuur gebaseerd op een integrale aanpak met simpele oplossingen en volop ruimte voor groen.

Online webinar
Let op! Met oog op de coronamaatregelen organiseren wij deze workshop online. Nadat u zich heeft
aangemeld sturen wij u enkele dagen voor de workshop via email een link die u toegang tot de
workshop verschaft. De webinar is van 20:00 tot 21:30 online. 

Deelnemen
Om aan deze workshop heeft u minimaal een computer met internetverbinding en geluid nodig. Alles werkt via uw webbrowser. Extra software downloaden is dus niet nodig. Niet iedere webbrowser werkt even goed. Met de nieuwste versie van Google Chrome bent u verzekerd van een optimale verbinding.
Vragen stellen verloopt via het ingebouwde chatkanaal. In beeld en geluid kunnen meepraten, vereist een webcam en een microfoon. De meeste laptops en tablets zijn hier sowieso mee uitgerust of volg het webinar via een mobiele telefoon.

Meer weten en inschrijven? Meld u aan via de website van de bibliotheek.

De Proeftuin: Workshops over natuurlijk tuinieren en duurzaam leven

De Proeftuin is het gratis educatieprogramma over lokale voedselteelt en duurzaam leven georganiseerd door de bibliotheek en Eetbaar Alphen. De workshops in de bibliotheek, online en op locatie bij plaatselijke moestuinen, boomgaarden en voedselbossen zijn vooral gericht op natuurlijke en herstellende voedselproductie en duurzame verwerking van de oogst.

Na 7 oktober gaat De Proeftuin in ieder geval verder in de vernieuwde bibliotheek en op locatie onder de vlag van Proeftuin On Tour. Informatie over dit programma vindt u in ieder geval via de website van de bibliotheek en de Facebookpagina van Eetbaar Alphen. Ook met de webinars gaan we door. Op welke manier en met welke frequentie is nog even de vraag.

Inschrijven verplicht
Deze website is ook de plek om je voor de workshop in te schrijven. Inschrijving is verplicht. Voor sommige evenementen is er maar plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Bij online workshop, de webinars, is een inschrijving noodzakelijk voor het sturen van de juiste toegangsgegevens.