Alphen aan den Rijn

Stekken en enten

► Stichting Voedzaam Land - Ridderbuurt 3 -2421TV Alphen aan den Rijn
zaterdag 12 maart 14:00 - 16:00 uur

In deze workshop gaan we aan de slag met stekken en enten in het bijzonder met eetbare gewassen. Neem je snoeischaar, stek- of entmes en/of een lekker scherp mes mee. We maken gebruik van de gewassen die eind 2019 zijn aangeplant in het voedselpark in Alphen aan den Rijn.

Baskets vullen

Met Annemarie Hoppenbrouwer

► Kwekerij Zevenhoven, Ringdijk 1, Ter Aar
maandag 2 mei 19:30 - 22:00 uur

We gaan begin mei weer heerlijk aan de slag bij kwekerij Zevenhoven. Daar kunnen we dan weer onze eigen manden, bakken of hanging baskets vullen.

Op de kwekerij heb je keuze uit een uitgebreid assortiment eenjarigen. Je kunt het net zo vrolijk maken als je wilt! Voorafgaand aan de workshop zorgt Annemarie weer voor een korte rondleiding. Zo word jij weer op de hoogte gebracht van nieuwe soorten en cultivars. In jouw creatie kun je gebruik maken van zowel bloeiende als planten met prachtig bladvorm. Voor vragen en advies kun je altijd terecht bij de personeelsleden die er ook rondlopen.

Meenemen manden, bakken of hanging baskets en eventueel handschoenen. Je rekent aan het eind van de workshop ter plekke af voor planten, grond en materialen.

Workshop: Herfstbasket of Mand

Met Annemarie Hoppenbrouwer

► Kwekerij Zevenhoven, Ringdijk 1, Ter Aar
maandag 10 oktober, 19:30 uur tot 22:00 uur

Een bekende locatie, een vergelijkbare activiteit, maar een geheel andere uitstraling. Neem gerust uw oude basket, mand of pot mee. Natuurlijk kunt u die ook ter plaatse kopen, Dit keer gaan we met een sortiment herfstproducten aan de slag. Annemarie Hoppenbrouwer zal zorgen voor een gevarieerde groep planten en jullie adviseren en begeleiden bij het maken van je eigen herfstdecoratie.