Alphen aan den Rijn

Ledentuinen bezoeken in 2023

Annelies en Ina zijn samen de commissie ledentuinen. Zij zoeken de mooiste tuinen uit om samen te bezoeken en ze hebben vier prachtige tuinen gevonden om samen te bezoeken.

Van te voren aanmelden is zeer gewenst in verband met de koffie en thee. Wil je je ook op tijd afmelden als je niet kunt, dan kunnen we de mensen op de wachtlijst benaderen voor het bezoek. Je kunt tot drie dagen van te voren aanmelden via de site, of door naar het secretariaat te bellen.

Graag vanaf een kwartier voor aanvang verzamelen bij Ina en Annelies, die buiten voor de tuin staan.

De wilde weelde

Tuin van Wilma Gerver

► Woensdag 28 juni, 19:30 uur
Lauwers 214, Alphen aan den Rijn

In deze natuurtuin is het goed vertoeven voor mens en dier. De biodiversiteit wordt hier zo optimaal in stand gehouden. Dit is zeer belangrijk voor de tuinvrouw. 

Engels stadstuintje

Bezoek aan deze tuin gaat door omstandigheden niet door.

Tuin van Familie Veldstra

► Woensdag 4 juli, 19:30 uur
 

Leuke kleine tuin in Engelse stijl. Zo is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van schapenhekjes en het uitzicht op het gemeenteplantsoen is betrokken bij deze tuin (borrowing landscape). Leuke plantencombinaties in roze tinten: astilbes, phloxen, alliums, persicaria, salvia en pluimhortensia 'Vanille Fraise'. Verder staan er een knotwilgje en een amberboompje en over de pergola bloeit de roos 'Kew Rambler'. De tuin is vorig jaar opgeknapt en laat zien dat ook een kleine tuin een paradijsje kan worden.

Een oude tuin in een nieuw jasje

Tuin van Els van Wetten

► Vrijdag 8 september, 14:00 uur
Rijndijk 189B, Hazerswoude-Rijndijk

De tuin van Els is eerder door ons bezocht, maar een aantal jaren geleden is de de vorige tuin opgesplitst en is er een nieuw huis gebouwd waar Els en haar man nu wonen. Rondom dit huis is een nieuwe tuin aangelegd, die gaan we nu bezoeken. Veel planten komen uit de oude tuin en zijn soms meer dan 30 jaar oud, veel Piet Oudolf planten zoals Els ze noemt. De vijver van de oude tuin is behouden gebleven en vormt nu de grens met de nieuwe tuin. In deze tuin zijn veel vaste planten als Amsonia, Veratum nigra en Gillenia te bewonderen. Daarnaast zijn er diverse struiken als Aralia en een Vitex.