Alphen aan den Rijn

Tuinenreis 2023

Eenmaal per jaar bezoeken we op een dag meerdere tuinen en vaak een interessante kwekerij. Tijdens deze dagtocht gaan we met de bus. Annelies en Ina Wille organiseren de tuinreis. Dit jaar hebben zij voor u een reis naar Noord-Holland uitgezet. 

Tuinenreis naar Noord-Holland Vrijdag 23 juni 2023

► Vrijdag 23 juni, vertrek 8:00 uur
Vertrek vanaf parking ARC, Oranje Nassausingel, naast Oranje Nassaubrug, Alphen aan den Rijn. Op dit parkeerterrein kunt u gratis de auto parkeren.

We vertrekken dit jaar om 8:00 uur naar tuin Die Langh Huys in Westbeemster. Een 5000 m2 grote tuin rondom een Zaans houten huis uit 1623.

Vervolgens rijden we naar de tuin Versicolor van Marianne Schreiner in Lutjewinkel. Deze weelderige tuin was in 2022 in het programma BinnensteBuiten te zien. In de tuinkamers in diverse kleurenschema's staan vaste planten, zomerbollen en éénjarigen door elkaar.

De volgende tuin die we bezoeken is de Couwenhof, gelegen in het authentieke dorp Nieuwe Niedorp. Hier ontvangt Anouska Couwenhof ons in haar inspirerende kleurrijke tuin van 1000 m2.

Als laatste bezoeken wij de kwekerij van Nico Zonneveld in Heerhugowaard. Nico vindt het een uitdaging om heel veel bijzondere vaste planten te kweken. Maar ook voor éénjarigen kun je hier goed terecht.

Rond 16:30 uur gaan we weer terug naar Alphen aan den Rijn en we verwachten omstreeks 18:30 uur terug te zijn.

Prijs voor leden € 56,- en voor niet-leden € 69,-
Kosten voor entree en koffie/thee zijn inbegrepen. MELD je aan via onze website s.v.p.!

Aanmelden tuinenreis

 

We vertrekken dit jaar om 8:00 uur richting Westbeemster, tuin Die Lang Huys. Op één van de landelijke polderkruispunten van het Werelderfgoed Beemster en omringd door weilanden en stolpboerderijen staat dit Zaans houten huis uit 1623 omringd door 5000 m2 tuin. Hier worden we ontvangen door Ria en Jan Schoutsen. Jan vertelt eerst iets over de gechiedenis van deze locatie, waarna de rondleiding volgt. In deze tuin met vele zichtassen zijn ongeveer 900 soorten bomen, struiken en vaste planten te zien die geselecteerd zijn op twee of drie bijzondere eigenschappen. Onder andere te zien zijn een rozentuin in Renaissance stijl, een hortensiavallei, een schaduwtuin en een bloemenweide met bijzondere fruitbomen.

Hierna rijden we naar de tuin Versicolor van Marianne Schreiner in Lutjewinkel. Deze tuin van 2500 m2 omringd door weilanden was in 2022 in het programma BinnensteBuiten te zien. Je loopt van tuinkamer naar tuinkamer in diverse kleurenschema's waar vaste planten, zomerbollen en éénjarigen door elkaar staan. Verder is hier een grote natuurlijke vijver aangelegd en is er een vlindertuin.

 

De volgende tuin die we bezoeken is de Couwenhof gelegen in het authentieke dorp Nieuwe Niedorp. Hier ontvangt Anouska Couwenhof ons in haar romantische en weelderige tuin van 1000 m2. Hier vallen de vele potten en bijzondere en mooie kleurenschema's op. Te zien zijn o.a.s een witte tuin en een kruidentuintje. Wat een overdaad! 

Als laatste bezoeken wij de kwekerij van Nico Zonneveld in Heerhugowaard. Nico vindt het een uitdaging om heel veel bijzondere vaste planten te kweken. Maar ook voor éénjarigen kun je hier goed terecht. Nico gebruikt voor de planten alleen organsch meststoffen. Specialisaties zijn o.a. phloxen, helleborussen, siergrassen en herfstasters. Daarnaast is er een mooi aanbod van eetbare planten en kruiden. Wat heeft hij veel keus!

Om 16:30 uur vertrekken we weer naar Alphen aan den Rijn en we verwachten omstreeks 18:30 uur terug te zijn.

Prijs voor leden € 56,- en voor niet-leden € 69,-
Kosten voor entree en koffie/thee zijn inbegrepen. Aanmelden voor 15 mei