Alphen aan den Rijn

Welkom bij Groei & Bloei
Alphen aan den Rijn

Uitgelicht

Bloem & Doen

Wil je heerlijk ontspannen aan de gang met groen? Wil je meer kennis opdoen over bloemen, kleur- en vormgebruik?

Meer

Excursies

De excursies zijn wisselend van lengte, sommige duren een paar uur, anderen bijna de hele dag. Soms dichtbij, soms ver weg.

Meer

Operatie Steenbreek

Een groene tuin leeft. Waarom is dit ook belangrijk tijdens de huidige klimaatverandering?

Meer

Welkom bij Groei & Bloei Alphen aan den Rijn

Groei & Bloei Alphen aan den Rijn organiseert lezingen, geeft bloemschikcursussen en verzorgt verschillende tuinexcursies en workshops. Daarnaast houden wij samen met Volkstuinverening Ridderbuurt een voor- en najaarsmarkt. Kijk maar eens op deze site of kom langs op een van onze activiteiten.
In de agenda vind je alle komende activiteiten.

Tuinenreis

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor onze tuinenreis naar Twente.

Lees verder

Voortuinkeuring

Het is al weer lang geleden dat onze afdeling een voortuinkeuring organiseerde. We hebben het dit keer ook in een nieuw jasje gegoten. Heeft u een voortuin die opvalt door een van de volgende kenmerken: een variatie aan planten (bomen, struiken, vaste planten), vormgeving of structuur, kleur- en bloemrijk of een mooie uitstraling, dan moet u zeker meedoen. En dat kan heel eenvoudig: Stuur voor 15 juni 2024 een email naar info(at)alphen.groei.nl met een korte tekst waarin u naam en adres vermeldt en u uw voortuin omschrijft. In de bijlage kunt u maximaal 3 foto's meesturen.
De jury maakt op basis van de tekst en foto's een eerste rangschikking en zal nadien de mooiste tuinen bezoeken. U hoeft daarvoor niet thuis te zijn. 
Via de mail hoort u dan of u in de prijzen bent gevallen. Iedereen (lid of geen lid van Groei & Bloei) kan meedoen. De prijzen zijn 100, 75 en 50 Euro voor de drie beste deelnemers.
Via de regionale bladen en de nieuwsflits van onze afdeling houden wij u op de hoogte.

 

Klimaatburgemeester

Sinds 31 oktober is ons bestuurslid Wilma Gerver één van de drie klimaatburgemeesters van de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maandag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Met hun eervolle benoeming hopen zij andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat.

Tuinlog

30 Jun

Veris-lente

2024 week 26 Laatste

08 Jun

Paul

AFSCHEID…

Meer

Agenda

24 Aug

Excursie: Siertuin Serenus van Boskoop

► Zaterdag 24 augustus 10:00 - 12:30 uur Rijneveld…

31 Aug

Tuinmarkt najaar 2024

Op zaterdag 31 augustus, om 9 uur uitstallen, 10…

Meer