Alphen aan den Rijn

Welkom bij Groei & Bloei
Alphen aan den Rijn

Uitgelicht

Bloem & Doen

Wil je heerlijk ontspannen aan de gang met groen? Wil je meer kennis opdoen over bloemen, kleur- en vormgebruik?

Meer

Excursies

De excursies zijn wisselend van lengte, sommige duren een paar uur, anderen bijna de hele dag. Soms dichtbij, soms ver weg.

Meer

Operatie Steenbreek

Een groene tuin leeft. Waarom is dit ook belangrijk tijdens de huidige klimaatverandering?

Meer

Welkom bij Groei & Bloei Alphen aan den Rijn

Groei & Bloei Alphen aan den Rijn organiseert lezingen, geeft bloemschikcursussen en verzorgt verschillende tuinexcursies en workshops. Daarnaast houden wij samen met Volkstuinverening Ridderbuurt een voor- en najaarsmarkt. Kijk maar eens op deze site of kom langs op een van onze activiteiten.
In de agenda vind je alle komende activiteiten.

Helaas gaat de excursie naar Juul's landje wegens ziekte niet door!

Klimaatburgemeester

Sinds 31 oktober is ons bestuurslid Wilma Gerver één van de drie klimaatburgemeesters van de gemeente Alphen aan den Rijn. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maandag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Met hun eervolle benoeming hopen zij andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat.

Ledentuin 14 juni en 4 juli gaan niet door

Helaas het bezoek aan De Geheimzinnige tuin en het stadstuintje gaan niet door. In plaats daarvan nodigen we jullie uit voor een rondwandeling in het Klimaatbos, 's middags van 14:00 tot 16:00 uur.

Route: Kom bij voorkeur met de fiets. Met de auto via de afslag Museumpark Archeon, in de oprijlaan linksaf richting de wijk Burggooi. Via de Renaissancelaan kom je aan de binnenzijde van de dijk aan de N11. Aan die dijk ligt het Klimaatbos. Verzamelen bij het houten naambord.

Een klimaatadaptieve wijk is beter bestand tegen periodes van hitte en droogte en ervaart minder wateroverlast bij natte periodes. Wij zijn benieuwd hoe het Klimaatbos er straks uit komt te zien en wat hier allemaal te ontdekken en leren valt, onder andere over de vele voordelen van het Klimaatbos voor het milieu. Ook laten zij zien welke materialen een tweede leven krijgen in het Klimaatbos door bijvoorbeeld grond, hout en takken een nieuwe functie te geven. Er zijn heggen van oude takken en snoeihout waar insecten, vogels, muizen en egels voedsel vinden en kunnen schuilen.

Samen gaan wij op verkenning. Neem je telefoon mee dat kun je de QR codes op de borden bij de bomen lezen. Er is een verscheidenheid aan beplanting.

Deze activiteit is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd.
Graag tot ziens, Wilma Gerver

Aanmelden

 

Tuinlog

20 Sep

Veris-lente

2023 week 37 zonnige afsluiting zomer 2023

10 Sep

Veris-lente

2023 week 35 36 In tropische wolken

Meer

Agenda

04 Oct

Bloem & Doen met Judith, najaar Les 2

Van 13:00 uur tot 15:00 uur, Docente Judith de…

04 Oct

Lezing: het nieuwe klimaat/biodiversiteit

Door Margareth Hop ► Woensdag 4 oktober zaal open…

Meer