Alphen aan den Rijn

► Vrijdag 17 juni, vertrek 8:00 uur
Vertrek vanaf bushalte Herenhof, op de hoek Eisenhowerlaan/Horstenweg, Alphen aan den Rijn. Op het naastgelegen parkeerterrein kunt u gratis de auto parkeren.

We vertrekken dit jaar om 8:00 uur richting Gilze, tuin Den Overkaent. Hier worden we ontvangen door Wies en Henk Goeijers met koffie/thee en een appelflap. In deze tuin vinden bezoekers zeshonderd soorten Hosta, tweehonderd soorten daglelies en vijftig verschillende geraniums! Daarnaast zijn er drie- tot vierhonderd verschillende siergrassen te bewonderen. Henk Goeijers zal onze gids zijn. Siertuin Den Overkaent wil de tuin zijn met de meeste verschillende soorten vaste planten van Nederland.

Vervolgens rijden we naar tuinen De Verwondering van Arjan van Dijk in Den Hout, --- Zijn, Zen, Stilte en Beleving ---
Hier zien we tuinen met ornamenten, kunst, bijzondere plekjes, verscholen paadjes en mooie verhalen. De tuinen geven ons stilte, rust en schoonheid. Kleine en grote wondertjes. Prachtige momenten van licht, schaduw, mist en dauw. In harmonie met een grote verscheidenheid aan natuurlijk leven

Daarna gaan we door naar kwekerij Struijk, een familiekwekerij in Sprang-Capelle. Sinds 2013 heeft de kwekerij naast een uitgebreide collectie hortensia's, bloeiende heesters en vormbomen, een uitgebreid assortiment vaste planten en siergrassen te koop. Veelal anders dan je bij een gemiddeld tuincentrum tegenkomt. Rondom het woonhuis ligt een sfeervolle witte tuin. Bij de kwekerij zijn een aantal royale voorbeeldborders aangeplant met mooie combinaties van vaste planten.

Dan is het tijd om te vertrekken naar de derde en laatste tuin in 's Gravenmoer De Tuynkamer van Peter en Anne Marie van Woensel. Zij zullen ons ontvangen met koffie/thee met gebak en daarna kunt u genieten van de tuin. Zij hebben een tuin die door de jaren heen van een boerderijtuin is uitgegroeid tot een echte liefhebberstuin van 2700m². De borders in fraaie kleurencobnaties draperen zich rond het gazon en u waant zich in een Engelse cottagetuin. Bijzondere bomen geven structuur en hoogte aan de tuin. De diverse hagen verbergen geheime "tuynkamers": een rozentuin, de vijvertuin, de stille grijze tuin en een blauw-gele bordertuin. Rust tenslotte uit in het romantische rozenprieel of de Victoriaanse orangerie en geniet van het uitzicht.

Om 17:00 uur vertrekken we weer naar Alphen aan den Rijn en we verwachten omstreeks 18:15 uur terug te zijn.

Prijs voor leden € 45,- en voor niet-leden € 58,-
Kosten voor entree en koffie/thee zijn inbegrepen. Aanmelden voor 27 mei. MELD je aan via onze website s.v.p.!

Aanmelden tuinenreis

Aanmelden nieuwsbrief


Afmelden voor de nieuwsbrief