Alphen aan den Rijn

Tuinmarkten 2022

Verslag van Yvonne Velleoop

Op de zaterdagen 7 mei en 3 september 2022 werden de Tuinmarkten weer gehouden, na 2 jaar afwezigheid. Het weer zat mee en beide markten werden dan ook goed bezocht aan de Ridderbuurt in Alphen a/d Rijn. Behalve tuinplanten werden ook pompoenen, bloemen en allerlei zelfgemaakte producten voor een klein prijsje verkocht. Van jams en chutneys tot schilderijtjes en gehaakte decoraties. Voor de mensen die de bijen een handje wilden helpen werden er ook bijenhotels aangeboden, die behalve nuttig ook heel decoratief zijn.
Er kon verse soep worden geproefd en er werden pannenkoeken gebakken. In september zijn veel pompoenen rijp om te oogsten, zodat die in allerlei soorten en maten werden aangeboden. Er kon ook creatief aan de slag gegaan worden met bloemen, in het voorjaar om een bloemstuk voor moederdag te maken en in de herfst werd in een uitgeholde pompoen een mooi herfststuk gemaakt. Er was een bierbrouwer die uitleg gaf over het zelf brouwen van bier. Ook werden er bloembollen verkocht, die de tuinen kunnen gaan opfleuren.
De tuinmarkt breidt de laatste jaren steeds verder uit en heeft ook steeds meer variatie in het aanbod van producten en activiteiten. Als je ook een creatieve hobby hebt waarvan je hier iets wil laten zien, een oud ambacht wil demonstreren of iets op het gebied van planten en bloemen wil aanbieden, dan kun je voor € 5 een kraam ter beschikking krijgen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Vellekoop, telefoon 0172 742 178.