Alphen aan den Rijn

Proeftuin On Tour natuurmarkt: praktische tips voor een duurzame leefstijl

Klimaatverandering en teruglopende biodiversiteit vragen om een meer duurzame leefstijl. Maar hoe pakt u dat aan? Bezoek op zondag 29 augustus in het Prinses Irenebos de Proeftuin On Tour, een natuurmarkt boordevol inspiratie en informatie. Leer wat u kunt doen om de volgende generaties een gezonde en leefbare aarde door te geven. Met uw dagelijkse keuzes heeft u meer invloed dan u denkt.

Voor jong en oud

Na opening door wethouder Erik van Zuijlen is op deze informatie- en inspiratiemarkt er voor jong en oud iets te beleven. Voor kinderen zijn er voorleesfeestjes en mini workshops. Jongeren en volwassenen kunnen inspiratie opdoen bij de natuurrondleidingen, proeverijen of bij informatiekramen over lokaal en plantaardig voedsel, biodiversiteit en het belang van bestuivers, klimaatbestendige vergroening, duurzaamheidsubsidies, energiebesparing en nog veel meer. Meer weten over een meer duurzame leefstijl? Bezoek de Proeftuin On Tour natuurmarkt!

Meer informatie

Het bezoeken van de markt en alle activiteiten zijn gratis. Deze markt is alleen toegankelijk met een geldig corona toegangs- en legitimatiebewijs. Kijk voor meer informatie op de website www.bibliotheekrijnenvenen.nl/proeftuin-on-tour. U kunt zich hier ook inschrijven voor de activiteiten zoals rondleidingen, voorleesfeestjes en mini workshops.


De Proeftuin: Workshops over natuurlijk tuinieren en duurzaam leven

De Proeftuin is het gratis educatieprogramma over lokale voedselteelt en duurzaam leven georganiseerd door de bibliotheek en Eetbaar Alphen. De workshops in de bibliotheek, online en op locatie bij plaatselijke moestuinen, boomgaarden en voedselbossen zijn vooral gericht op natuurlijke en herstellende voedselproductie en duurzame verwerking van de oogst.

Na 7 oktober gaat De Proeftuin in ieder geval verder in de vernieuwde bibliotheek en op locatie onder de vlag van Proeftuin On Tour. Informatie over dit programma vindt u in ieder geval via de website van de bibliotheek en de Facebookpagina van Eetbaar Alphen. Ook met de webinars gaan we door. Op welke manier en met welke frequentie is nog even de vraag.

Inschrijven verplicht
Deze website is ook de plek om je voor de workshop in te schrijven. Inschrijving is verplicht. Voor sommige evenementen is er maar plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Bij online workshop, de webinars, is een inschrijving noodzakelijk voor het sturen van de juiste toegangsgegevens.