Alphen aan den Rijn

Bloemschikken in 2022

We hebben Judith de Frankrijker bereid gevonden om dit najaar een beginnerscursus te gaan geven en wel op de donderdagvond van 19:30 - 21:30 uur. De eerste les is donderdag 15 september.

Bloem & Doen avond met Judith

Docente Judith de Frankrijker
Atelier: Westkanaalweg 97 2461EJ Ter Aar

Wil je 's avonds heerlijk ontspannen aan de gang met groen? Wil je meer kennis opdoen over bloemen, kleur- en vormgebruik. Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou. De cursus is praktijkgericht, zodat je door te oefenen de basistechnieken van het bloemschikken onder de knie krijgt. We zullen ons ook bezig houden met de algemeen gehanteerde regels in de bloemsierkunst en met materiaalkennis van zowel levende als dode materialen. Maar de meeste aandacht gaat naar het beheersen van verschillende basistechnieken. Voor iedere les krijg je een lijstje met materialen die je mee moet nemen.

Meenemen: snoeischaar, scherp mesje, draadtangetje, bloemen en groen, die horen bij een bepaalde opdracht. Steekschuim, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Najaarscursus 2022
15 september, 6 oktober, 17 november, 8 december
Tijd: 19:30 tot 21:30 uur
Prijs leden € 52,50, niet-leden € 64,00
Aanmelden voor 28 augustus, inschrijven voor een deel van de cursus is niet mogelijk.

Bloem & Doen met Judith

Docente Judith de Frankrijker
Atelier: Westkanaalweg 97, 2461EJ Ter Aar

Heb je al enige ervaring in het bloemschikken en wil je jezelf verder ontwikkelen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Met een inspirerende groep werk je onder leiding van Judtih aan bijzondere bloemstukken en leer je nieuwe technieken. In het voorjaar én in het najaar bestaat de cursus uit vier woensdagmiddagen. Er wordt een opdracht gegeven door de docente, de cursisten zorgen voor hun eigen materiaal en iedereen voert de opdracht op zijn of haar manier uit. Er is veel ruimte voor creativiteit. Er is een nabespreking van alle werkstukken. Ook worden er tips gegeven over materiaalverwerking. Op de site van Groei & Bloei staan foto’s van de bloemstukken van het afgelopen jaar. Judith heeft onder haar huis in Ter Aar een mooi en licht atelier waar de cursus gegeven wordt.

Meenemen; snoeischaar, scherp mesje, draadtangetje, snijplankje, bloemen en groen. Het gebruik van steekschuim, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Voorjaarscursus 2022
► 9 maart, 6 april, 11 mei
woensdagmiddag 13:00 tot 15:00 uur
Prijs leden € 37,00, niet-leden € 45,00
Aanmelden voor 28 januari, inschrijven voor een deel van de cursus is niet mogelijk.

Najaarscursus 2022
► 14 september, 5 oktober, 16 november, 7 december
woensdagmiddag 13:00 tot 15:00 uur
Prijs leden € 49,00, niet-leden € 60,00

Tip

Er is een Groei&Bloei facebook pagina speciaal voor bloemschikkers.