Alphen aan den Rijn

Baskets vullen

Met Annemarie Hoppenbrouwer

► Neem direct contact op met Annemarie (0172- 602515) om een individuele afspraak in te plannen. Groepsbijeenkomsten kunnen nog niet, maar alleen of met iemand op afstand kan beperkt wel bij haar in de ruime kas! Annemarie plant dan een of meerdere bijeenkomsten voor deze workshop zelf in.

Kwekerij Zevenhoven | Ringdijk 1 | Ter Aar

We gaan eind april weer heerlijk aan de slag bij kwekerij Zevenhoven. Daar kunnen we dan weer onze eigen manden, bakken of hanging baskets vullen.

Op de kwekerij heb je keuze uit een uitgebreid assortiment eenjarigen. Je kunt het net zo vrolijk maken als je wilt! Voorafgaand aan de workshop zorgt Annemarie weer voor een korte rondleiding. Zo word jij weer op de hoogte gebracht van nieuwe soorten en cultivars. In jouw creatie kun je gebruik maken van zowel bloeiende als planten met prachtig bladvorm. Voor vragen en advies kun je altijd terecht bij de personeelsleden die er ook rondlopen.

Meenemen manden, bakken of hanging baskets en eventueel handschoenen. Je rekent aan het eind van de workshop ter plekke af voor planten, grond en materialen.

Wormenhotel

Met Ton van der Hoorn

► Dinsdag 19 oktober, 20:00 uur tot 21:30 uur
Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 51, Alphen aan den Rijn
Prijs leden € 30,-, voor niet-leden € 35,-
Aanmelden voor 6 oktober

Dagelijks belanden er grote hoeveelheden aardappel-, appelschillen, klokhuizen en koffieprut in de vuilnisbak.

In een wormenhotel maken talloze wormen compost van juist dat afval en maken er humus van. Deze humus zit bomvol mineralen en is dus uitstekende voeding voor de tuin en het zorgt voor een prima bodemstructuur. Een wormenhotel kan staan op een schaduwrijke plaats in de tuin, maar ook op het balkon of terras. Deze workshop begint met een kleine powerpoint presentatie. Na instructie ga je zelf aan de slag. Bakken, compost en wormen zijn bij deze cursus inbegrepen. Heb je een accu boormachine, neem die dan mee. Je gaat aan het einde van de cursus met een compleet wormenhotel naar huis.