Alphen aan den Rijn

AFGELAST Baskets vullen

Met Annemarie Hoppenbrouwer

► Dinsdag 28 april, 19:30 - 22:00 uur
Kwekerij Zevenhoven | Ringdijk 1 | Ter Aar

Helaas gaat deze workshop niet door. 

(We gaan eind april weer heerlijk aan de slag bij kwekerij Zevenhoven. Daar kunnen we dan weer onze eigen manden, bakken of hanging baskets vullen.

Op de kwekerij heb je keuze uit een uitgebreid assortiment eenjarigen. Je kunt het net zo vrolijk maken als je wilt! Voorafgaand aan de workshop zorgt Annemarie weer voor een korte rondleiding. Zo word jij weer op de hoogte gebracht van nieuwe soorten en cultivars. In jouw creatie kun je gebruik maken van zowel bloeiende als planten met prachtig bladvorm. Voor vragen en advies kun je altijd terecht bij de personeelsleden die er ook rondlopen.

Meenemen manden, bakken of hanging baskets en eventueel handschoenen. Je rekent aan het eind van de avond ter plekke af voor planten, grond en materialen.)

AFGELAST Wormenhotel

Met Ton van der Hoorn

► Dinsdag 20 oktober, 20:00 uur tot 21:30 uur
Helaas afgelast in verband met het Coronavirus. 

Dagelijks belanden er grote hoeveelheden aardappel-, appelschillen, klokhuizen en koffieprut in de vuilnisbak. Wormen kunnen van een dergelijke maaltijd heerlijk genieten.

In een wormenhotel maken talloze wormen compost van juist dat afval. Deze compost zit bomvol mineralen en is dus uitstekende voeding voor uw tuin. Bovendien zorgen de aanwezige wormen in de compost, die u in uw tuin uitstrooit, voor een prima bodemstructuur. Een wormenhotel kan staan op een schaduwrijke plaats in de tuin, maar ook op het balkon of terras.