Alphen aan den Rijn

Tuinenreis 2020

Eenmaal per jaar bezoeken we op een dag meerdere tuinen en vaak een interessante kwekerij. Tijdens deze dagtocht gaan we met de bus. Rika en Ton vormen samen de commissie die de tuinreis organiseert. Dit jaar hebben zij voor u een reis naar Noord-Brabant uitgezet. Scroll naar beneden voor het aanmelden.

Tuinenreis naar Noord-Brabant

► Vrijdag 12 juni, vertrek 8:00 uur
Vertrek vanaf bushalte Herenhof, op de hoek Eisenhowerlaan/Horstenweg, Alphen aan den Rijn. Op het naastgelegen parkeerterrein kunt u gratis de auto parkeren.

We vertrekken dit jaar om acht uur, richting ‘s Gravenmoer naar De Tuynkamer. Bij De Tuynkamer worden we ontvangen door Peter en Anne Marie van Woensel met koffie/thee met gebak. Deze tuin is door de jaren heen van een boerderijtuin uitgegroeid naar een echte liefhebberstuin van 2700m². Een tuin die cottage-achtig aandoet. De Tuynkamer heeft naast een lange border ook diverse tuinkamers met elk een andere sfeer. Je ziet hier een barok rozenprieel, een Engelse rozentuin, een vijvertuin met grassen en een blauw-gele border. Verder zie je een vlammende border en een sobere tuinkamer in grijstinten.

Dan rijden we door naar Den Overkaentin Gilze. In deze tuin worden we ontvangen door Wies en Henk Goeijers. Henk Goeijers verzorgt de lunch voor ons. In welke tuin vinden bezoekers zeshonderd soorten Hosta, tweehonderd soorten daglelies en vijftig verschillende geraniums! Daarnaast zijn er drie- tot vierhonderd verschillende siergrassen te bewonderen. Siertuin Den Overkaent wil de tuin zijn met de meeste verschillende soorten vaste planten van Nederland.

We rijden in het begin van de middag door naar plantencentrum Princenbosch in Molenschot. Dit puur-natuur-tuincentrum, is parkachtig van opzet met vele hagen en grote bomen. Stefan van Oosterwijk zal u ontvangen met een praatje over het ontstaan van dit familiebedrijf. Zij hebben een groot assortiment vaste planten en veel soorten rozen/heesters, clematissen en fruitbomen. Alle planten zijn gerangschikt op alfabetische volgorde. Binnen hebben zij mooie merken potterie en Italiaanse terracotta. Je kunt mooie combinaties maken van pot met plant.

Ons laatste bezoek is de derde tuin Hof ‘t Einde in Loon op Zand, van Tiny en Beppie van Esch. Na de koffie/thee met gebak kun je genieten van deze stadstuin. Het rietgedekte huis gaat bijna verscholen achter de gigantische treurwilg. De voortuin is vrij strak met een royaal gazon en grote groene bollen. Achter het huis wordt de tuin losser en vooral bloemiger. Vanaf het terras kijk je uit over royale borders en de grote vijver met vlonderpad, en een boomhut. Strak geknipte hagen zorgen voor de nodige rust en geven af en toe een glimp prijs van een mooi tuinbeeld, het omringende landschap en de grassen-border. Een extraatje is de aanwezigheid van alpaca’s. Het zijn ontzettend leuke dieren om naar te kijken en ze hebben een vriendelijk en zachtaardig karakter.

Om 16:45 uur vertrekken we weer naar Alphen aan den Rijn. We verwachten omstreeks 18:15 uur terug te zijn.

Prijs voor leden € 53,- en voor niet-leden € 65,-
Kosten voor entree, koffie/thee en lunch zijn inbegrepen. Aanmelden voor 9 mei

Betalen

Bedrag overmaken op rekening: NL48 INGB 0000 7101 66 t.n.v. KMTP Alphen aan den Rijn