Alphen aan den Rijn

Ledentuinen bezoeken in 2020

Annelies en Ina zijn samen de commissie ledentuinen. Zij zoeken de mooiste tuinen uit om samen te bezoeken en ze hebben drie prachtige tuinen gevonden voor 2020.

Van te voren aanmelden is noodzakelijk omdat we aan een maximaal aantal bezoekers gebonden zijn. Wil je je ook op tijd afmelden als je niet kunt, dan kunnen we de mensen op de wachtlijst benaderen voor het bezoek. Je kunt tot drie dagen van te voren aanmelden, scroll hiervoor naar beneden, of door naar het secretariaat te bellen.

Graag vanaf een kwartier voor aanvang verzamelen bij Ina en Annelies, die buiten voor de tuin staan.

Tuin aan de plas

Tuin van Eline Gorissen

► Dinsdag 4 juni, 19:30 uur
Langeraarseweg 5A, Langeraar

De ligging aan de Langeraarse plas heeft deze tuin gevormd. De grote tuin van Eline is vanaf de weg nauwelijks te zien. Hij bestaat uit verschillende borders rondom het terras. Ook staan er veel bomen in deze tuin, waardoor hij ook beslotenheid geeft. Het uitzicht op de plas is ook zeker een reden om deze tuin te bezichtigen.

A Garden Revisited

Tuin van de heer en mevrouw van Klaveren

► Woensdag 17 juni, 19:30 uur
Alida de Jongstraat 32, Alphen aan den Rijn

Deze tuin behoorde voorheen aan een lid van Groei & Bloei en is eerder door ons bezocht. De structuur van de tuin is hetzelfde gebleven, zo zijn de meeste bomen als vijg, vlier en fruitbomen gebleven. Veel vaste planten zijn gebleven en de tuin is wilder geworden. Het groeit meer door elkaar. Verder zie je: een vijvertje met orchideeën, klimrozen, acers en schaduwbeplanting. Achter een muur is een tweede stuk tuin, hier is veel fruit te vinden en nog meer rozen. In deze tuin is er ook ruimte voor vogels en mogen de honden midden in de border liggen.

Engels stadstuintje

Tuin van Familie Veldstra

► Dinsdag 30 juni, 19:30 uur
De Slingerkamp 27, Nieuwkoop

Leuke kleine tuin in Engelse stijl. Zo is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van schapenhekjes. Het uitzicht op het gemeenteplantsoen is betrokken bij deze tuin (borrowing landscape). Leuke plantencombinaties in roze tinten met astilbes, phloxen, alliums, persicaria, salvia en pluimhortensia 'Vanille Fraise'. Verder staan er een knotwigje en een amberboompje en over de pergola bloeit de roos 'Kew Rambler'. De tuin is zes jaar geleden opnieuw aangelegd en laat zien dat ook een kleine tuin een paradijsje kan worden.