Alphen aan den Rijn

Bloem & Doen met Judith

Heb je al enige ervaring in het bloemschikken en wil je jezelf verder ontwikkelen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Met een inspirerende groep werk je onder leiding van Judith de Frankrijker aan bijzondere bloemstukken en leer je nieuwe technieken.
In het voorjaar én in het najaar bestaat de cursus uit vier woensdagmiddagen. Er wordt een opdracht gegeven door de docente, de cursisten zorgen voor hun eigen materiaal en iedereen voert de opdracht op zijn of haar manier uit. Er is veel ruimte voor eigen creativiteit.
Er is een nabespreking van alle werkstukken. Ook worden er tips gegeven over materiaalverwerking. Op de site van Groei & Bloei staan inmiddels al veel foto’s van de bloemstukken die in de loop der tijd zijn gemaakt. Judith heeft onder haar huis in Ter Aar een mooi en licht atelier waar de cursus gegeven wordt.

Atelier Judith de Frankrijker | Westkanaalweg 97 | 2461 EJ Ter Aar

Najaar 2019
18 september, 9 oktober, 20 november, 11 december
van 14:00 uur tot 16:00 uur

Bloemschikken in 2020

De bloemschikactiviteiten worden gecoördineerd door Marianne en Ria. Zij organiseren de vier cursussen in het voorjaar en najaar.

Bloem & Doen met Mariska

Docente Mariska van Vliet
Moes & Tuin, Oostkanaalweg 3a, Alphen aan den Rijn

Wil je 's avonds heerlijk ontspannen aan de gang met groen? Wil je meer kennis opdoen over bloemen, kleur- en vormgebruik. Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou. De cursus is praktijkgericht, zodat je door te oefenen de basistechnieken van het bloemschikken onder de knie krijgt. We zullen ons ook bezig houden met de algemeen gehanteerde regels in de bloemsierkunst en met materiaalkennis van zowel levende als dode materialen. Maar de meeste aandacht gaat naar het beheersen van verschillende basistechnieken. Voor iedere les krijg je een lijstje met materialen die je mee moet nemen.

Meenemen: snoeischaar, scherp mesje, draadtangetje, bloemen en groen, die horen bij een bepaalde opdracht. Steekschuim, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Voorjaarscursus 2020
► 12 februari, 11 maart, 15 april, 13 mei
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
Prijs leden € 52,50, niet-leden € 64,00
Aanmelden voor 30 januari, inschrijven voor een deel van de cursus is niet mogelijk.

Najaarscursus 2020
► 23 september, 7 oktober, 18 november, 9 december
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
Prijs leden € 52,50, niet-leden € 64,00
Aanmelden voor 5 september, inschrijven voor een deel van de cursus is niet mogelijk.

Bloem & Doen met Judith

Docente Judith de Frankrijker
Atelier: Westkanaalweg 97, 2461EJ Ter Aar

Heb je al enige ervaring in het bloemschikken en wil je jezelf verder ontwikkelen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Met een inspirerende groep werk je onder leiding van Judtih aan bijzondere bloemstukken en leer je nieuwe technieken. In het voorjaar én in het najaar bestaat de cursus uit vier woensdagmiddagen. Er wordt een opdracht gegeven door de docente, de cursisten zorgen voor hun eigen materiaal en iedereen voert de opdracht op zijn of haar manier uit. Er is veel ruimte voor creativiteit. Er is een nabespreking van alle werkstukken. Ook worden er tips gegeven over materiaalverwerking. Op de site van Groei & Bloei staan foto’s van de bloemstukken van het afgelopen jaar. Judith heeft onder haar huis in Ter Aar een mooi en licht atelier waar de cursus gegeven wordt.

Meenemen; snoeischaar, scherp mesje, draadtangetje, snijplankje, bloemen en groen. Het gebruik van steekschuim, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Voorjaarscursus 2020
► 12 februari, 11 maart, 8 april en 13 mei
woensdagmiddag 14:00 tot 16:00 uur
Prijs leden € 49,00, niet-leden € 60,00

Najaarscursus 2020
► 16 september, 7 oktober, 18 november, 9 december
woensdagmiddag 14:00 tot 16:00 uur
Prijs leden € 49,00, niet-leden € 60,00

Aanmelden

Bedrag overmaken op rekening: NL48 INGB 0000 7101 66 t.n.v. KMTP Alphen aan den Rijn

Je bent definitief ingeschreven als het bedrag door de penningmeester is ontvangen. meer uitleg

Tip

Er is een Groei&Bloei facebook pagina speciaal voor bloemschikkers.

Fleur Creatief

Korting voor leden van Groei&Bloei op jaarabonnement van dit blad voor bloemschikken. Lees verder