Alphen aan den Rijn

Bloemschikken in 2021

Op het moment dat het jaarprogramma is gemaakt, zijn er nog veel onzekerheden over het doorgaan van de bloemschikactiviteiten. Dit in verband met de coronacrisis. Er kunnen nog plotseling tijden en activiteiten wijzigingen. Wij houden daarbij rekening met de RIVM richtlijnen en jouw veiligheid. Bij Mariska vindt de cursus plaats in een goed geventileerde grote kas en deelnemers op afstand van elkaar. Judith en de commissie zijn bij dit schrijven nog op zoek naar oplossingen voor de situatie.

Bloem & Doen met Mariska

Docente Mariska van Vliet
Atelier: Moes & Tuin, Oostkanaalweg 3a, Alphen aan den Rijn

Wil je 's avonds heerlijk ontspannen aan de gang met groen? Wil je meer kennis opdoen over bloemen, kleur- en vormgebruik. Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou. De cursus is praktijkgericht, zodat je door te oefenen de basistechnieken van het bloemschikken onder de knie krijgt. We zullen ons ook bezig houden met de algemeen gehanteerde regels in de bloemsierkunst en met materiaalkennis van zowel levende als dode materialen. Maar de meeste aandacht gaat naar het beheersen van verschillende basistechnieken. Voor iedere les krijg je een lijstje met materialen die je mee moet nemen.

Meenemen: snoeischaar, scherp mesje, draadtangetje, bloemen en groen, die horen bij een bepaalde opdracht. Steekschuim, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Voorjaarscursus 2021
► Afgelast i.v.m. coronavirus

Najaarscursus 2021
► 8 september, 6 oktober, 17 november, 8 december
Tijd: 20:00 tot 22:00 uur
Prijs leden € 52,50, niet-leden € 64,00
Aanmelden voor 25 augustus, inschrijven voor een deel van de cursus is niet mogelijk.

Bloem & Doen met Judith

Docente Judith de Frankrijker
Atelier: Westkanaalweg 97, 2461EJ Ter Aar

Heb je al enige ervaring in het bloemschikken en wil je jezelf verder ontwikkelen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Met een inspirerende groep werk je onder leiding van Judtih aan bijzondere bloemstukken en leer je nieuwe technieken. In het voorjaar én in het najaar bestaat de cursus uit vier woensdagmiddagen. Er wordt een opdracht gegeven door de docente, de cursisten zorgen voor hun eigen materiaal en iedereen voert de opdracht op zijn of haar manier uit. Er is veel ruimte voor creativiteit. Er is een nabespreking van alle werkstukken. Ook worden er tips gegeven over materiaalverwerking. Op de site van Groei & Bloei staan foto’s van de bloemstukken van het afgelopen jaar. Judith heeft onder haar huis in Ter Aar een mooi en licht atelier waar de cursus gegeven wordt.

Meenemen; snoeischaar, scherp mesje, draadtangetje, snijplankje, bloemen en groen. Het gebruik van steekschuim, koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Voorjaarscursus 2021
Afgelast i.v.m. coronavirus

Najaarscursus 2021
8 september, 6 oktober, 17 november, 8 december
woensdagmiddag 14:00 tot 16:00 uur
Prijs leden € 49,00, niet-leden € 60,00

Tip

Er is een Groei&Bloei facebook pagina speciaal voor bloemschikkers.