Alphen aan den Rijn
bekijk online
Nieuwsbrief

Lezing: het nieuwe klimaat/biodiversiteit, woensdag 4 oktober

Spreker Margareth Hop, woensdag 4 oktober

Lokatie: Langeroode
Genielaan 1
2404 CH Alphen aan den Rijn

Aanvang van de lezing 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Entree, koffie en thee zijn gratis. Meld u via de onderstaande link aan s.v.p.

Margareth is opgeleid als plantenveredelaar aan de universiteit van Wageningen en werkte jarenlang bij het praktijkonderzoek van Wageningen UR (PPO) aan boomkwekerijgewassen. Zij veredelt nieuwe cultivars en doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van bomen, heesters en vaste planten. Margareth is een expert op het gebied van de functionele eigenschappen van planten, waaronder klimaatbestendigheid en de waarde van cultuurplanten voor de biodiversiteit.

Zij verteld ons deze avond haar waardevolle verhaal met betrekking tot het leven met het huidige klimaat en de biodiversiteit in de woongebieden. Het landschap ondergaat een verandering, hoe ervaren wij deze ontwikkeling? Dit is een combi van twee lezingen: Een tuin voor het nieuwe klimaat en Biodiversiteit.

 Aanmelden lezing

 

 

Workshop: Herfstbasket of Mand, maandag 9 oktober 2023

Met Annemarie Hoppenbrouwer

► Maandag 9 oktober, 19:30 uur tot 22:00 uur
Kwekerij Zevenhoven, Ringdijk 1, Ter Aar
Aanmelden voor 1 oktober

Elk jaar heeft Annemarie een verrassend herfst assortiment aan planten voor de mensen van Groei & Bloei en belangstellenden. Kwekerij Zevenhoven is een bekende locatie, een vergelijkbare activiteit, maar een geheel andere uitstraling. Neem gerust uw oude basket, mand of pot mee. Natuurlijk kunt u die ook ter plaatse kopen.

Meenemen: manden, bakken of hanging baskets en eventueel handschoenen. Je rekent aan het eind van de avond ter plekke af voor planten, grond en materialen.

 Aanmelden workshop  

 

 

  

Lezing, Indonesië, het verhaal van een rondreis door het prachtige land, dinsdag 31 oktober

Door Piet Boersma

► Dinsdag 31 oktober
Aanvang van de lezing 20:00 uur. De zaal is open 19:30 uur, koffie en thee zijn gratis.

Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51-59
2404CH Alphen aan den Rijn

Kosten entree voor een Groei & Bloei lid 2 euro, belangstellenden 3 euro

Piet Boersma heeft ruim 30 jaar ervaring met het ontwerpen van tuinen en het geven van advies over diverse tuinproblemen. Het werken met en het maken van combinaties van planten is zijn grote hobby. Interesse voor fotograferen is een liefhebberij van hem. Inmiddels heeft hij meer dan 350 tuinen, in Engeland en Azië bezocht en gefotografeerd.

Een afwisselende reis door het sfeervolle tropische land waarin naast veel planten veel van het land zelf te zien is. Het bijzondere is, dat het door de 3D-bril, vanavond te leen van Piet, lijkt of je je er middenin bevindt.

Aanmelden lezing

Voedselbossen, Herenboeren en kinderboerderij, informatie voor rondleidingen en deelneming

Bij de Kinderboederij Zegersloot is zondag 8 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur een herfstmarkt. Er zijn ook plannen om een klein voedselpark bij de boerderij aan te leggen. Heb je belangstelling om daar aan mee te doen? Kom dan langs voor informatie, Groei & Bloei is daar ook aanwezig met een kraam, wij noteren je naam dan krijg je bericht over de uitvoering van het plan. 

Er zijn reeds bestaande voedselbossen die workshops en rondleidingen organiseren. De activiteiten adgenda's kan je via de onderstaande website's vinden.

www.herenboerenleimuiden.nl

www.voedselbosbenthuizen.nl

 

 

Aanbieding van een door Anneke Kluinhaar, Tetrapanax papyrifer "Rex"

 
Anneke Kluinhaar
 
Telefoon  
0172 421546
 
E-mail  
akluinhaar@hotmail.com
 
Bericht  
In de door mij nagestreefde zgn. jungletuin staat een Tetrapanax papyrifer "Rex". Deze had zich minstens 3-voudig uitgezaaid in prachtige stekken, er is er nog één over. Heeft iemand er belangstelling voor? De minimum-temperatuur is - 10 graden, dus dat is te doen.