Alphen aan den Rijn
bekijk online
Nieuwsflits

Maandag 4 maart. Algemene Ledenvergadering Groei & Bloei Alphen aan den Rijn e.o.

Locatie: Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51-59
2408 NV Alphen aan den Rijn

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Gratis entree, koffie en thee.

Met informatie over de vereniging, het verslag van 2023 en na de pauze een film van Monique Smulders over het leven rondom de Zegerplas.

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de algemene ledenvergadering. Alle leden hebben hiervoor het programma thuisgestuurd gekregen. 

Aanmelden of bel secretaris Ton van der Hoorn op telefoonnummer 0172-603334

Presentatie: Natuurlijk tuinieren met planten en dieren, woensdag 13 maart

Spreker Leo Brand

►Woensdag 13 maart 2024. Entree gratis. Aanvang 20:00 uur de zaal is open om 19.30 uur.

Langenroode, Genielaan 1, Alphen aan den Rijn. Entree en consumptie gratis.

Leo Brand zal deze avond laten zien hoe we met slechts een paar hele kleine ingrepen, vogels, vlinders, bijen en andere dieren naar onze tuin kunnen lokken. Ook zal hij aandacht schenken aan hoe we het bodemleven positief kunen beïnvloeden.


De tuin is niet meer los te zien van de ruimten waarin we leven. Het plezier in tunieren sluit naadloos aan bij de wens om meer aandacht te besteden aan natuur en milieu binnen onze omgeving. En .... er is gelukkig ook steeds méér aandacht voor het natuurlijk tuinieren. Maar wat houdt dat nu precies in en wat is het verschil met het regulier tuinieren? Egenlijk zijn de verschillen niet zo heel groot. Ruim negentig procent van de huidige tuiniers zijn in hun hoofd al lang bezig met natuurlijk tuinieren en vertalen dat steeds meer naar hun eigen tuin. Toch zou er met wat meer inzet, misschien met wat meer kennis, nog meer dingen kunnen verbeteren, zodat we nog meer kunnen genieten van de natuur in onze tuin.
Leo Brand zal deze avond laten zien hoe we met slechts een paar hele kleine ingrepen bijvoorbeeld nog meer vlinders en vogels naar onze tuin kunnen lokken. Ook zal hij aandacht schenken aan hoe we het bodemleven kunnen beïnvloeden. 'Natuurlijk Tuinieren met Planten en Dieren' geeft inzicht in heel veel leuke dingen die men in eigen tuin kan realiseren zonder al te  veel moeite.

Aanmelden lezing

Informatie duurzaamheid, circulair hout, Kinderboerderij Zegersloot

Het Behout, duurzaam hergebruikt hout.

Verklein je voetafdruk, informatie van de werkgroep;

Voor een betere wereld, zie de website, www.hetbehout.nl

Het BehouT is een stichting die gebruikt hout een tweede leven geeft! Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn dragen wij op lokaal niveau onze bijdrage aan de circulaire economie.
Door hout in te zamelen, te bewerken en weer te verkopen voorkomen we verlies van waardevolle grondstoffen.
Wij houden van circulair denken, en nog meer van het doen!

We zijn gevestigd op Foreestlaan 15, achteraan het parkeerterrein van onze goede buurman Praxis.

 

Kinderboerderij Zegersloot, Paasfestijn 2024 

maandag 1 april 2024 , 14:00  16:30

Kinderboerderij Zegersloot
Burgemeester Bruins Slotsingel 11
2403 NC Alphen aan den Rijn

Je kunt hier in contact komen met alle soorten boerderijdieren. Van varkens tot vogels, konijn tot koe en van paard tot pauw: je vindt ze hier allemaal. Je kunt ze van dichtbij bekijken én aaien. En misschien zie jij wel (pasgeboren) kleintjes?                                                                                                                                Op de kinderboerderij wordt gewerkt aan een nieuw projekt Het Voedselpark, er worden in fruit- en noetenbomen gepland, er komt een kruidentuin, kweekbakken voor groenten en er komt een Streekwinkel.                                                                                                                                                                   Wil je meedoen als vrijwilliger, meld je dan aan bij Nanouk.  Of via de website www.kinderboerderijalphen.nl

 

 

 

Workshop "Hanging basket vullen" of bestellingen. Kees Koster Kudelstaart.

Vanaf maandag 18 maart 2024 is het weer zo ver! We gaan weer hanging baskets vullen!

C.B.Koster vof, Hoofdweg 152, 1433 JX Kudelstaart

Tijdens deze workshop vult u onder begeleiding een Engelse hangmand. U wordt ontvangen met koffie of thee en krijgt eerst informatie over onze kwekerij en uitleg over de verzorging van de hanging basket. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Er wordt gewerkt met éénjarige jonge zomerbloeiers, teeltaarde, meststoffen en een grote hanging basket.

De planten waarmee gewerkt wordt, zijn tijdens de workshop nog in het stekstadium. Er kan een keuze worden gemaakt uit een ruim assortiment zomerbloeiers waar foto's en namen bij weergegeven staan. Zo kan er al een mooie kleurencombinatie gekozen worden, ondanks dat het nog stekjes zijn! Tussendoor krijgt u tips en aanwijzingen.

Aan het einde van de workshop zullen de gevulde hanging baskets bij ons in de kwekerij blijven (dit is optioneel!). Wij zullen nog zo'n anderhalve maand voor de hanging baskets zorgen, omdat het buiten nog te koud is. Rond Moederdag (begin mei) kan de hanging basket opgehaald worden. U zult versteld staan!

De workshop duurt ongeveer twee uur en kost Euro 37,50 per persoon. Dit is inclusief hanging basket, 16 stekken, teeltaarde, basismeststof, koffie/thee en advies en begeleiding. En uiteraard de anderhalve maand verzorging!

Als u al in het bezit bent van een hanging basket met een diameter van 40 cm dan mag u deze ook gebruiken (ketting kunt u thuis laten) en krijgt u Euro 1,50 korting. De kokosmat kunt u bij ons niet hergebruiken en verzoeken wij u ook thuis in de groene container weg te gooien. Dit in verband met het risico op schimmelziektes.

Workshopdagen: 

Dagelijks vanaf maandag 18 maart t/m zaterdag 13 april 2024 

AANVANG: 10.00 uur of 14.00 uur (m.u.v. de zondagen). De workshops duren circa 2 uur. 

Groepen vanaf 15 personen zijn ook mogelijk op de dinsdagavond en donderdagavond AANVANG: 19.30 uur.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor de workshop "Hanging basket vullen" via ons mailadres keeskosterkudelstaart@gmail.com. U ontvangt altijd een bevestiging van uw deelname per mail terug.

Kant-en-klare hanging baskets: Wanneer u niet mee wilt doen aan onze workshop maar wel wilt genieten van een fleurige basket, dan is het ook mogelijk om een kant-en-klare hanging basket bij ons te bestellen, zodat u deze zomer volop kunt genieten van groei en bloei!

Basket BONTE BOEL              Euro 37,50

Mix van diverse soorten zomerbloeiers in een bonte kleurencombinatie, totaal 16 planten

Bestellen kant-en-klare basket(s): 

U kunt uw basket(s) bestellen door een mailtje te sturen naar: keeskosterkudelstaart@gmail.com

U ontvangt per email onze factuur. Na ontvangst van uw betaling gaan wij uw basket(s) maken en verzorgen tot de ophaaldagen!

Zodra wij uw basket hebben gemaakt sturen wij dan u uw zogenaamde gele nummer op die correspondeert met het nummer wat aan de voor u gemaakte basket hangt.

Bestellen graag vóór 18 maart 2024. Bestelt u later dan geldt; beschikbaar zolang de voorraad strekt!
Ophalen

De ophaaldagen zullen begin mei 2024 zijn. Hierover ontvangt u t.z.t. aanvullende informatie. Tijdens de ophaaldagen is het uiteraard mogelijk om meststoffen en standaards aan te schaffen.

Stekjesdag

Wilma staat met de Groei & Bloei kraam op zaterdag 17 april 2021 op de parkeerplaats van tuinvereniging Spoorzicht. Van 9:00 uur tot ongeveer 13:00 uur.