Alphen aan den Rijn
bekijk online
Nieuwsflits

Workshop moestuinieren in Boskoop

Komende weken organiseert Groei & Bloei Boskoop een drietal workshops over moestuinieren. De bedoeling was om dit als fysieke bijeenkomst te organiseren, maar vanwege de Corona maatregelen starten we met een digitale avond op 22 maart en bekijken we per keer wat we doen. Het heeft natuurlijk onze voorkeur om bij elkaar te komen.

Tijdens deze workshops/minicursus  leert u alles wat nodig is voor het succesvol kweken van uw eigen groente. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. grondbewerking, bemesting, het kiezen van het geschikte zaad en het weren van schadelijke insecten. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen aan de docent die een zeer ruime ervaring heeft op dit gebied. Lees verder op de site 

Voorjaarsschikking Bloemennest

De afdeling Boskoop organiseert op alternatieve wijze een workshop Voorjaarsschikking. We maken dit jaar een voorjaars-bloemen-nest. Je gaat werken met mos, takjes, veertjes, eitjes, groen en bloemen.

De instructies voor het maken van het voorjaarsstuk krijg je dit jaar digitaal. Fransje van Pelt heeft de werkwijze stap voor stap op film vastgelegd. Het bijbehorende pakket met materiaal kun je bij Groei & Bloei Boskoop ophalen, zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan. Aanmelden vóór maandag 22 maart 2021. Aanmelden en meer info. 

Workshop Vogels maken is afgelast

De workshop bij Guus thuis is afgelast. Deze workshop kan niet op afstand worden gehouden en kan wegens de corona maatregelen niet doorgaan. 

Lodewijks groene geluk

Lodewijk Hoekstra en Helga van Leur zijn de presentatoren van een nieuw tv programma over het vergroenen van onze omgeving. Er is tijdens de winterse dagen met sneeuw en ijs opnamen gemaakt voor de start van het programma in maart. Hiervoor zijn ze op bezoek geweest in Alphen aan den Rijn. Het AD heeft hierover een artikel geschreven.

De eerste uitzending is zondag 14 maart.

Lees verder

Stekjesdag

Wilma staat met de Groei & Bloei kraam op zaterdag 17 april 2021 op de parkeerplaats van tuinvereniging Spoorzicht. Van 9:00 uur tot ongeveer 13:00 uur.

Prikkeldeeg voor bijen

Wilma stuurde enkele linkjes door om met jullie te delen. Ben je geïnteresseerd in bijen, dan kun je hier veel informatie vinden. 

Bij Nicky Trobeyns worden de bijen bijgevoerd met prikkeldeeg, zij heeft veel ervaring en haar kennis over de bijen is veelzijdig, Lees verder

Prikkeldeeg voor de bijen in februari en het uitvliegen van de bijen in maart. Zie de website van imker De Bijenvriend. Zij verhuren ook bijenvolken voor het bestuiven van gewassen.