Ledentuinbezoek in 2017

Stadstuin van Will de Heij

Op 4 juni 2017 bezochten wij de tuin van de heer en mevrouw Krommenhoek in Alphen aan den Rijn. Rondom deze vrijstaande woning is de door de bewoners zelf ontworpen tuin. De tuin heeft strakke lijnen met veel vormsnoei, naast grote groepen vaste planten en struiken. Maar verder naast fruitbomen ook een pergola met een druif. Bij dit bezoek was de ook de ikabana bloemschikclub van mevrouw Krommenhoek aanwezig, die een demonstratie gaf.

Op 12 juni 2017 gingen wij op bezoek bij mevrouw Vreugdenhil in Koudekerk aan den Rijn. Rondom de oude hofstede ligt een enorme tuin in een parkachtige omgeving, waar heel veel te zien was. Er zijn meerdere rozentuinen en langs de vijver, die bijna helemaal de tuin omsluit, waren diverse borders. Tenslotte er is ook een ommuurde tuin waar naast groenten, eenjarigen en nog meer rozen groeien en bloeien. Mevrouw Vreugendhil onthaalde ons op heerlijke zelfgemaakte fruittaarten.

Tot slot brachten we op 26 juni 2017 een bezoek aan de tuin van Will de Heij. Achter het huis uit de jaren dertig bevindt zich de ommuurde stadstuin. Hier tuiniert deze tuinvrouw met veel passie. Een heel bijzondere Euphorbia maakte grote indruk, naast de mooi aangelegde borders met veel vaste planten, kruiden en langs de tuinmuren vele klimplanten.

Annelies en Ina

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL