Tuinmarkt herfst 2015

bloemstukje maken in pompoen

zaterdag 19 september 2015, door Yvonne Vellekoop

Om half 9 was het al een drukte van belang op het plein voor de kantine van volkstuinvereniging Ridderspoor, aan de Ridderbuurt in Alphen. Het was de hele week al wisselvallig weer en helaas begon deze ochtend gelijk al met regen. Maar de vrolijke muziek bracht de goede stemming er gelijk in. De avond ervoor hadden vrijwilligers van de volkstuinvereniging en van de tuinclub Groei & Bloei al zo’n 13 kramen opgebouwd en diverse tafels en parasols neergezet, die nu gezellig werden ingericht. Al gauw stonden de kramen vol met planten, bloembollen, decoraties, kaarsen, keramiek en pompoenen. Ook werden er veel zelfgemaakte artikelen uitgestald, zoals fotokaarten, houten siervoorwerpen, schilderijtjes en zelfs handgebreide spullen.

De locatie is heel sfeervol en lekker beschut, met veel bomen en groen.

Om 10 uur werd de Tuinmarkt geopend door bestuursleden van beide verenigingen en daarna kon het ruilen en kopen beginnen. De regen was inmiddels weggetrokken en de zon kwam nu echt goed door. Er ontstond een gezellige drukte voor de kramen.

Een leuke vaste activiteit op de markt is het bloemschikken, wat in de herfst altijd in een uitgeholde pompoen wordt gedaan. Er waren heel veel mooie bloemen hiervoor beschikbaar, zoals Dahlia’s, Chrysanten en afrikaantjes in allerlei felle kleuren. De resultaten waren, ook dankzij de deskundige begeleiding van Corry Florie en Magda Brokking, erg mooi en fleurig. Een vrijwilligster van Ridderspoor was enthousiast pannenkoeken aan het bakken, die zowel bij kinderen als volwassenen goed in de smaak vielen.

Er viel nog meer lekkers te proeven, bijvoorbeeld ambachtelijke kaas.

Een nieuw item op de markt was een kweker die fruitbomen en –struiken in allerlei soorten aanbood. Daar was veel belangstelling voor.

Volop variatie en vertier dus op deze markt, waar voor een klein prijsje van alles te koop was en gratis koffie, thee, koek en pannenkoeken werden uitgedeeld aan meer dan 100 bezoekers .

Tegen 13.00 uur werd het toch tijd om te gaan opruimen. De kramen werden weer afgebroken en de nieuwe aanwinsten werden in auto’s geladen. Het was een zeer geslaagde ochtend.

Eind april 2016 wordt er opnieuw een tuinmarkt georganiseerd en we hopen dan nog meer bezoekers te mogen begroeten. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Het is dan de 25e keer dat beide verenigingen gezamenlijk dit evenement organiseren en daarom willen wij er een extra feestelijk tintje aan geven.

De schrik van de straat
Nieuwlicht