Activiteiten & Actueel
Pieter Janssen

Lezingen in 2015

Door Wilma Gerver

De lezingen van het afgelopen jaar waren zeer gevarieerd. Met Pieter Janssen hebben wij op een duurzame wijze leren omgaan met het regenwater, de planten, afval en lommerrijke bomen in de tuin. Op eigentijdse wijze schetste hij hoe wij de versteende tuinen kunnen omtoveren tot een oase van groen met vele bloeiende planten, een lust voor het oog.

Cor van Gelderen van kwekerij Esveld bracht ons verder in het voorjaar met aansluitend de plannen voor de zomer. De prachtige klimhortensia’s, blauwe regen voor in de zon en slingerplanten voor in de schaduw. Cor is reeds een bekende persoonlijkheid, met kennis van zaken. Vele prachtige planten groeien via een klimsteun en vinden hun weg naar de zon..., het licht! De kwekerij is het bezoeken waard, ook in de herfst zijn er de prachtige Japanse Acers in vele kleuren te bewonderen.

De lezing De Vrolijke Lentetuin met de informatie van vakman/bollenkweker Kees Koster was gezellig en kleurrijk. Een man met passie voor zijn bollen in vele variëteiten, Kees heeft de geïnteresseerde mensen laten zien en voelen wat de verschillen bij de tulpen, narcissen, amaryllis en andere bollen zijn. Met zijn advies en de bollen maken de mensen prachtige bollenmanden voor het balkon of de tuin.

Met Harry Jans maakten wij een schitterende botanische reis naar het hoog gelegen Lhasa in Tibet. De trektocht ging langs kleine, kleurrijke dorpjes waar de inwoners nog authentieke folkloristische kleding dragen. De planten, struiken en bomen die in deze omgeving groeien zijn voor ons niet allemaal bekend maar wel zo interessant. Met respect kijken wij naar dit mooie gebied waar de mensen met hun eigen cultuur in evenwicht met de natuur leven.

Lezingen 2015. Het was een waar genoegen.

meer
Hoogeveen Plants
fontein zonder pomp
20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat