Activiteiten & Actueel

Theetuin te Weesp

Door Yvonne Vellekoop

Op zaterdag 18 april 2015 vertrekken wij met 18 deelnemers naar Weesp, om daar de theetuin van Jaqueline van der Kloet te bezoeken. Zij houdt daar dit weekend haar jaarlijkse bollenfestijn.

We rijden door de mooie vestingstad heen langs een gracht en over een ophaalbrug. Achter een oud fort blijkt de tuin gelegen, met gelukkig voldoende parkeerruimte. Het is mooi zonnig weer en we lopen naar het theehuis toe waar we worden ontvangen met een kopje koffie of thee.

Daarna worden we door Jacqueline van der Kloet rondgeleid door de tuin, waarover zij veel kan vertellen. Door het koude weer van de afgelopen maanden staan er nog niet veel tulpen in bloei, maar gelukkig geven Helleborus en muurbloemen al veel kleur. Ook sleutelbloemen (Primula) staan mooi in bloei. Er kunnen ook lezingen met fotopresentaties worden bijgewoond en er staan kraampjes met allerlei leuke dingen op tuingebied, zoals bijvoorbeeld zomerbollen. Er zijn veel soorten bijzondere vaste planten te koop, o.a. van kwekerij De Werkplaats uit Katwijk.

's Middags maken we nog een rondwandeling door het oude stadscentrum van Weesp met gids Marjoke. Zij weet ons veel te vertellen over de geschiedenis van Weesp en doet dat met veel humor en kennis van zaken. Via de mooie Hoogstaat, leuke straatjes en stegen lopen we naar het sluizencomplex, het stadhuis en de grote kerk. Deze kerk bekeken wij ook van binnen. We mogen ook in het fort aan de Ossenmarkt kijken, wat mooi gerestaureerd is.

Na ruim anderhalf uur bracht de gids ons terug bij de parkeerplaats en vertrokken wij weer huiswaarts. Het was een geslaagde dag uit geweest en met het zonnige weer hadden wij het enorm getroffen.

zie ook de foto's in het fotoalbum 2015

meer
19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht