Activiteiten & Actueel

Excursie Landgoed Vollenhoven

Door Yvonne Vellekoop

Op zaterdag 27 juni 2015 maakten wij een excursie naar Landgoed Vollenhoven in de Bilt, waar dit weekend de jaarlijkse Tuindagen georganiseerd werden.

Om 10 uur verzamelden we bij de ingang van de tuin. Het was erg mooi weer, zodat we in de tuin bij het mooie buitenhuis koffie en thee konden drinken.

Daarna gingen wij op zoek naar onze gids, die op ons wachtte bij het Koetshuis. Deze leidde ons door een gedeelte van de tuin, waarbij we ook in een oude ijskelder konden kijken. Vervolgens werd onze groep overgedragen aan een andere gids, die de tuinbaas van het landgoed bleek te zijn. Hij deed het grootste deel van het onderhoud van de tuin zelf, maar had ook nog een groep vrijwilligers die hem daarbij hielp. En dat was goed te zien want alles zag er perfect onderhouden uit.

We bekeken mooie vaste plantenborders op kleur, met daarachter imposante bomen. Ook de groentetuin zag er prachtig uit, met 19e eeuwse kassen en zowel groente als bloemen in de volle grond. Na deze uitgebreide rondleiding ging iedereen in kleine groepjes de kramen bekijken die op de gazons opgesteld waren. Hier waren planten, curiosa, kleding, sieraden, tuingereedschap, tuinmeubels, vers geplukte aardbeien en nog veel meer te koop. Ook was er een ijskar waar heerlijk schepijs te krijgen was.

Het landgoed was erg mooi om doorheen te wandelen, met een grote vijver, een romantisch theekoepeltje, grote groepen rododendrons en prachtige oude bomen.

Aan het eind van de middag vertrokken wij weer, terugkijkend op een heerlijke dag.

meer
19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht