Activiteiten & Actueel

Lezingen

Angeline verzorgt komend jaar de lezingen. Bij alle lezingen zijn partners en vrienden van harte welkom! Het is wel belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dit kan via de agenda.

Lezingen in 2018

Marie-José Meertens vertelt in februari over de eetbare siertuin. De belangstelling om zelf groenten, kruiden en fruit te telen neemt toe. Niet iedereen heeft echter de benodigde ruimte, tijd en energie. Het kan gelukkig ook anders. Je kunt kiezen voor het kweken van mooie groenten en kruiden in de siertuin, tussen de andere planten. Zelfs het aanleggen van een siertuin met alleen maar eetbare planten is goed mogelijk. De basis van succes is een gezonde bodem en de juiste plant op de juiste plaats. Marie-José bespreekt de mogelijke potgrondmengsels en verzorging van enkele soorten groenten.

De magie van tuineren door Wim Paul van der Ploeg op 10 april. Meer genieten van je tuin, meer genieten van je leven. De lezing is een reis door je tuin en tegelijkertijd een reis door je leven in wat wij als mens allemaal meemaken.

Fruit uit de kuip Dick Vonhof 27 september. Lekker, worteltjes uit je eigen tuin en radijsjes en al die andere superverse groenten. Weet je dat je met weinig moeite volgend jaar ook fruit kunt kweken in je moestuin of op je balkon? Naast aardbeitjes en tomaten zijn bessen, appels en pruimen mogelijk. Met wat extra inspanning zelfs perziken, kiwi's en abrikozen. Heb je echte groene vingers (en een overwinteringsplek) dan zijn citroenen, boomtomaten, passievruchten en meer mogelijk. Wil je het in je eigen siertuin doen, dan heb je maar een halve vierkante meter nodig. Dick Vonhof komt ons er alles over vertellen. Heb je al een vraag over een specifieke kuipplant, mail de vraag dan naar info@pari-daeza.nl.

Siergrassen ja of nee? Daarover vertelt Han van der Burgh. Hij geeft tips over de aanleg en inrichting van de tuin, zodat je na de lezing makkelijker een keuze kunt maken om grassen aan te schaffen. Wij denken dat het goed komt, want na afloop kun je siergrassen kopen. Hij komt 21 november naar Alphen aan den Rijn.

meer
15
Oct
Boom van de vrijheid - Tour de France (1)
11
Oct
HOP