Activiteiten & Actueel

Presentaties in 2019

Angeline verzorgt komend jaar de lezingen. Bij alle lezingen zijn partners en vrienden van harte welkom! Het is wel belangrijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dit kan via de agenda.

Klimaatverandering in de tuin

Pieter Janssen prestenteert in februari een klimaatadaptieve tuin. Bijna dagelijks worden we bestookt met berichten dat het klimaat aan het veranderen is. Regenbuien worden steeds heviger. Straten staan vaker blank. Ook wordt de zomer droger en heter. De presentatie laat zien hoe je in eigen tuin kunt omgaan met het veranderende klimaat. Pieter vertelt wat klimaatadaptatie is en hoe je een bestaande tuin omvormt tot een klimaat-adaptieve tuin.

Clematis, van de hoed en de rand

In april vertellen Bob Hoogerdijk en Marco de Wit over Clematis. Zij zullen tijdens de lezing hun vakkennis met ons delen. Bij het kweken van clematissen houden ze rekening met duurzaamheid, daarom kiezen ze gezonde en sterke moederplanten. De juiste keuze bij aankoop van een Clematis, de juiste aanplant, snoei en verzorging zorgen voor het beste resultaat. 

Doe meer met een conifeer

Coniferen, een plantengroep die lange tijd op weinig belangstelling kon rekenen, krijgt in september de volle aandacht. Boomkweker Paul Bremmer van Bremmer Boomkwekerijen uit Waddinxveen neemt je mee in de wereld van coniferen. De oudste en ook de grootste bomen ter wereld behoren tot deze plantengroep. 

Tuinieren met en zonder regen

In november presenteert Miriam Spermon: Van Alphen aan den Rijn tot Bordeaux, invloed van klimaatverandering op tuinieren. Over grondwater, dichtslaan van bodems en inspirerende voorbeelden. Miriam Spermon, technisch adviseur bij BTL Advies vertelt u welke planten geschikt zijn bij langdurige droogte en hoe we water langer vast kunnen houden. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk in en om de woning. 

meer
Hoogeveen Plants
fontein zonder pomp
06
Oct
Oogst: basilicum, hazelnoot, tomaat
03
Oct
dierbare foto