Activiteiten & Actueel

Workshops in 2019

De eerste workshop is traditiegetrouw bij Lineke, waar we ons gereedschap weer schoon en scherp maken. Neem het tuingereedschap dat je wilt slijpen of aanscherpen mee. Na een korte uitleg wordt het zo nodig uit elkaar gehaald, gepoetst en geschuurd. Ook wordt er bij de bankschroef gevijld en geslepen. Tot slot wordt alles goed in het vet gezet. Alles is na afloop weer perfect in orde voor het nieuwe tuinseizoen. Scherp, schoon en weer een genot om te gebruiken.

Dagelijks belanden er grote hoeveelheden groenafval in de vuilnisbak. Wormen kunnen van een dergelijke maaltijd heerlijk genieten. In een wormenhotel maken talloze wormen compost van juist dat afval. Deze compost zit bomvol mineralen en is dus uitstekende voeding voor uw tuin. Bovendien zorgen de aanwezige wormen in de compost, die u in uw tuin uitstrooit, voor een prima bodemstructuur. Een wormenhotel kan staan op een schaduwrijke plaats in de tuin, maar ook op het balkon of terras.

• We kunnen ons in het voorjaar weer uitleven bij kwekerij Zevenhoven met het vullen van (eigen) manden of bakken met een kleurrijke sortering zomerbloeiersAnnemarie Hoppenbrouwer zet haar kas en winkel open voor ons op 29 april.  

• In oktober vul je een bollenmand met bollen voor het volgende seizoen. Je krijgt een interessante inleiding van kweker Kees Koster, die enthousiast vertelt over de geheimen van de bol. Na een korte demonstratie ga je zelf aan de slag. Het assortiment bollen waar je uit kunt kiezen is enorm en zo vul je een mooie stevige mand op een slimme manier met 130 bollen. Het echtpaar staat je bij met adviezen en instructies voor de verzorging. 

meer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878