Activiteiten & Actueel

Tuinreis 2018

Eenmaal per jaar bezoeken we op een dag meerdere tuinen en vaak een interessante kwekerij. Tijdens deze dagtocht gaan we met de bus. Rika en Ton vormen samen de commissie die de tuinreis organiseert, dit jaar hebben zij voor u een reis naar Noord-Holland uitgezet. 


Tuinreis naar Noord-Holland

► 13 juni 2018

Vertrek 8:15 uur, we verwachten rond 19:00 uur terug te zijn.

We vertrekken uit Alphen aan den Rijn en rijden naar de eerste tuin in Zwaagdijk-Oost. We worden daar ontvangen door Jan Laan en José Karsten met koffie en koek in hun Tuin aan het Weeltje. De tuin is een weelderige landschapstuin, ontworpen door Piet Oudolf, met borders van robuuste vaste planten en grote siergrassen. Het kleurenpalet is typisch Oudolf evenals de mooie golvende lijnen. Huis en tuin zijn opgenomen in het omringende landschap van water, rietkragen en oude treurwilgen. Er heerst een rustige, harmonieuze sfeer. Na deze tuin rijden we naar de tweede tuin in Lutjewinkel.

Marianne Greiner zal ons haar tuin Versicolor laten zien. Een kleurrijke oase van 2.500 m² tussen de weilanden. Er zijn vijftien verschillende tuindelen te bekijken. In Versicolor tref je geen modern minimalisme of strakke buxusperken, maar uitsluitend bloemrijke, weelderige overdaad. Versicolor is pure 'verliefheid op het tuinieren'. Een groot gedeelte van de toegangsgelden worden gedoneerd aan de Vlinderstichting.

Voor een eenvoudige en voedzame lunch gaan we naar The Irish Cottage in Oude Niedorp. Vervolgens rijden we naar Heerhugowaard, naar de kwekerij van Nico Zonneveld. Een kwekerij van niet alledaagse planten, duurzaam en ambachtelijk gekweekt. Nico Zonneveld is aanwezig en als je het wilt, geeft hij je deskundig advies. We blijven hier een klein uurtje.

We sluiten de dag af met een bezoek aan de Zintuigentuin. Een natuurlijke landschapstuin van 10.000 m² in Engelse sfeer vol verrassing en verwondering. Cees en Els Verkerke zijn de bezitters van deze tuin. Cees zal ons zeker veel verhalen vertellen over deze prachtige tuin: Ervaar al je zintuigen! We gebruiken hier een kopje koffie of thee en gaan daarna, na een dag vol indrukken, terug naar Alphen aan den Rijn.

meer
Versicolor

Groei & Bloei biedt in samenwerking met Garden Tours tuinreizen aan naar bestemmingen in het buitenland. Natuurlijk zijn de tuinen die bezocht worden meer dan de moeite waard. Het reisprogramma biedt ook volop ruimte om te genieten van de bijzondere ligging van de tuinen, of dat nu een fraai landschap, een interessante stad of een pittoresk dorpje is. Natuur en cultuur gaan bij onze reizen hand in hand.

06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878