Activiteiten & Actueel

Excursies 2018

Yvonne organiseert de excursies. Ze heeft voor 2018 vier interessante excursies voor ons geregeld. 

De excursies zijn wisselend van lengte, sommige duren een paar uur, anderen bijna de hele dag. Soms dichtbij, soms ver weg. We organiseren ook een carpool. De kosten van de excursies en de carpoolregeling staan bij de excursie in de agenda.

Landgoed Berbice

Buitenplaats Berbice heeft een mooi oud landhuis en een prachtig park met statige oude bomen en orangerie. De rozentuin en moestuin worden door vrijwilligers onderhouden. We krijgen een rondleiding door het park en de tuinen op 28 juni. Een bijzondere plek in Voorschoten.

 

 

Snijbloemenkwekerij Lieverse

In Noorden kweekt de familie Lieverse snijbloemen. We bezoeken de kwekerij op 3 juli. Een paradijs aan de Nieuwkoopse plassen. 

Tuin Warwinckel

We bezoeken de tuin Warwinckel op 22 augustus. Deze tuin is 5000 m² groot  en is een paradijs voor mensen en dieren. De tuin is nog niet zo oud, er is in 1999 met de aanleg begonnen. Er zijn tuinkamers gemaakt zoals een Engelse moeshof, een boomgaard met oude fruitrassen en een vijver.

Geerlings Dahlia's

Geerlings Dahlia's

Tijdens de excursie naar Heemstede op 29 september gaan we naar Geerlings Dahlia's en naar Nijssen tuin en bulbs. Eerst gaan we de bloeiende Dahlia's bekijken. We krijgen een rondleiding over de kwekerij. Vervolgens kunnen we bij Nijssen in het tuincentrum bollen inkopen.

meer

 

 

 

06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878