Activiteiten & Actueel

Bloemschikken in 2018

De bloemschikactiviteiten worden gecoördineerd door Marianne en Ria. Zij organiseren de vier cursussen in het voorjaar en najaar en de kerstschikking in december.

Bloem & Doen met Mariska

Wil je 's avonds heerlijk ontspannen aan de gang met groen? Wil je meer kennis opdoen over bloemen, kleur- en vormgebruik. Dan is deze cursus van Mariska van Vliet bij uitstek geschikt voor jou.

De cursus is praktijkgericht, zodat je door te oefenen de basistechnieken van het bloemschikken onder de knie krijgt. We zullen ons ook bezig houden met de algemeen gehanteerde regels in de bloemsierkunst en met materiaalkennis van zowel levende als dode materialen. Maar de meeste aandacht gaat naar het beheersen van verschillende basistechnieken. Elke keer ga je met een mooi stuk naar huis.

Voorjaarscursus 2018
7 februari, 7 maart, 11 april, 16 mei
Van 20:00 tot 22:00 uur

Najaarscursus 2018
19 september, 3 oktober, 14 november, 12 december
Van 20:00 tot 22:00 uur


Bloem & Doen met Judith

Heb je al enige ervaring in het bloemschikken en wil je jezelf verder ontwikkelen, dan is deze cursus geschikt voor jou. Met een inspirerende groep werk je onder leiding van Judtih de Frankrijker aan bijzondere bloemstukken en leer je nieuwe technieken.
In het voorjaar én in het najaar bestaat de cursus uit vier woensdagmiddagen. Er wordt een opdracht gegeven door de docente, de cursisten zorgen voor hun eigen materiaal en iedereen voert de opdracht op zijn of haar manier uit. Er is veel ruimte voor eigen creativiteit.
Er is een nabespreking van alle werkstukken. Ook worden er tips gegeven over materiaalverwerking. Op de site van Groei & Bloei staan inmiddels al veel foto’s van de bloemstukken die in de loop der tijd zijn gemaakt. Judith heeft onder haar huis in Ter Aar een mooi en licht atelier waar de cursus gegeven wordt.

Voorjaar 2018
14 februari, 7 maart, 11 april en 9 mei

Najaar 2018
19 september, 3 oktober, 14 november, 12 december


meer

Om u te laten kennismaken met het nieuwe Flower Art Museum, krijgen leden van Groei&Bloei Aalsmeer en hun vrienden, 50% korting op de entreeprijs t/m 30 september 2018. Hierdoor betaalt u slechts € 2,50. Het museum is open van vrijdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Groepen kunnen ook op andere dagen een afspraak maken. Als u zich bij de balie van het museum meldt met een kopie van dit artikel, dan kunt u gebruik maken van de introductiekorting. 

Korting voor leden van Groei&Bloei op jaarabonnement van dit blad voor bloemschikken. 

Tip: Er is een Groei&Bloei facebook pagina speciaal voor bloemschikkers.


Boerma instituut, Aalsmeer

Het Boerma instituut is een particuliere bloemschikschool. De webwinkel van het Boerma instituut bevat bloemschikhulpmiddelen, materialen en een grote hoeveelheid boeken over bloemschikken.


06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
06
Dec
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878