De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.

Samen met Groei & Bloei organiseert Intratuin een unieke inwisselactie. Wie op zaterdag 20 juni 2015 een tuintegel inlevert bij de Groei&Bloei stand bij de ingang van Intratuin Ter Aar, krijgt twee gratis vlinder- of bijenlokkende planten (op=op).

Intratuin heeft als eerste grote aanbieder in de tuinbranche de neonicotinoïden in de ban gedaan. Deze worden medeverantwoordelijk gehouden voor de bijensterfte. Wij zijn heel blij met deze stappen van Intratuin om samen te werken aan gezonde en mooie tuinen.

Wie op deze zaterdag lid wordt bij de stand van Groei&Bloei kan gebruik maken van de speciale Nationaletuinweekactie van Groei&Bloei.

Daarnaast kunt u direct profiteren van de kortingsregeling die er al bestaat voor leden van Groei&Bloei bij Intratuin Ter Aar. Met uw lidmaatschapspas en legitimatie krijgt u 10% korting bij de kassa op uw plantaankopen (niet op andere materialen of activiteiten).

Kijk voor de voorwaarden op www.groei.nl/tuinweek of www.intratuin.nl.

In juni zijn de waterlelies bij waterleliekwekerij Nymphaea Eiland op hun mooist. Je bent van harte welkom om deze kwekerij tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek te bezoeken. Je zult je verbazen over de waanzinnige kleurenpracht!

Naast de kwekerij kun je bij de buren een fluisterboot huren en er zo een prachtige dag van maken op het water van de Nieuwkoopse plassen.

Zie de agenda voor meer informatie.

Tijdens de Nationale Tuinweek organiseren veel afdelingen om ons heen hun opentuinendagen. U bent daar ook van harte welkom. Vind de adressen via de agenda, zoek op open tuinen of kijk op de agenda van de tuinweek

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL