Fruitbomen kweken

Door Wilma Gerver, februari 2014

José van der Bas uit Zoetermeer heeft deze avond de lezing over fruitbomen met een sfeervol elan gebracht!

Haar ervaring met het kweken, oculeren, ras bepalend verzorgen van de jonge beplanting gaf de aandachtige luisteraars inzicht in het Boskoops kwekersvak. De reeds vele jaren vergaarde en veelzijdige kennis draagt het Boskoops Kwekersgilde met enthousiasme over op ons. Op Langeroode werd er aandachtig gekeken naar de kleurrijke PowerPoint presentatie. De in het voorjaar zo aantrekkelijke bloeiende appel-, peren-, pruimen-, en kersenbomen zijn een lust voor het oog. Wij leren het zien en ervan genieten. Het toepassen van bemesting werd toegelicht met aansluitend de beantwoording van vragen, die door de in de zaal aanwezige Groei&Bloeileden en groenvrijwilligers van de gemeente werden gesteld. Meegebrachte tuingrond werd door 2 mannen van het Gilde beoordeeld en van advies voorzien. Zo werd het een leerzame avond.

De schrik van de straat
Nieuwlicht