Ruil- en Tuinmarkt herfst 2014

Door Yvonne Vellekoop

Op zaterdag 20 september 2014 was het om 9 uur al een drukte van belang op het plein voor de kantine van Volkstuinvereniging Ridderspoor, aan de Ridderbuurt in Alphen. Het was de hele week al prachtig weer en ook deze ochtend begon gelijk al zomers warm. Er stonden kramen in een kring die door verschillende leden van zowel de volkstuinvereniging als de tuinclub van Groei & Bloei gezellig werden ingericht.

Al gauw stonden de kramen vol met planten, bloembollen, bloemen en pompoenen. Ook werden er veel zelfgemaakte artikelen uitgestald, zoals fotokaarten, mozaïek, schilderijtjes en zelfs handgebreide mutsen en sjaals. De locatie is heel sfeervol en lekker beschut, met veel bomen en groen.

Om 10 uur werd de ruil- en tuinmarkt geopend en kon het ruilen en kopen beginnen. Bij de kraam van Groei & Bloei konden er bloemstukjes worden gemaakt in een uitgeholde pompoen. Er waren heel veel mooie bloemen hiervoor beschikbaar, zoals Dahlia's, Chrysanten en Zinnia's in allerlei felle kleuren. De resultaten waren, ook dankzij de deskundige begeleiding, erg mooi en fleurig.

Een vrijwilligster van Ridderspoor was enthousiast pannenkoeken aan het bakken, die zowel bij kinderen als volwassenen, goed in de smaak vielen. Er viel nog meer lekkers te proeven, bijvoorbeeld: zelfgemaakte jams en chutneys, honing en ambachtelijke kaas. Er was zelfs een imker aanwezig die vertelde over het houden van bijen.

Wat ook leuk was om te zien, was een beeldhouwer die demonstreerde hoe uit een ruwe steen een mooi beeld kon worden gehakt. Volop variatie en vertier dus op deze markt, waar voor een klein prijsje van alles te koop was en gratis koffie, thee, koek en pannenkoeken werden uitgedeeld aan meer dan 100 bezoekers. Om 12 uur was het nog steeds gezellig druk, maar werd het toch tijd om te gaan opruimen. Het was een zeer geslaagde ochtend.

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL