Ruil- en Tuinmarkt lente 2014

Door Yvonne Vellekoop, 3 mei 2014

Op deze zonnige zaterdagmorgen begonnen we al om 9 uur met het uitstallen van onze stekjes, overcomplete bloempotten, tuintijdschriften en tuinboeken. De kraampjes stonden al klaar in een gezellige kring op het plein voor de kantine van volkstuinvereniging Ridderspoor aan de Ridderbuurt 22a in Alphen a/d Rijn. Hier werd nu al voor de 24e keer de Ruil- en Tuinmarkt gehouden.

Langzaam maar zeker kwamen er meer leden van Groei & Bloei en Ridderspoor, die planten uit eigen tuin, bollen en knollen en zelfgemaakte tuinkaarten aan de man wilden gaan brengen.

Tegen 10 uur was het al een gezellige drukte en werd er al volop geruild en verkocht voor een klein prijsje. Grote pollen vaste planten en zelfs tuinorchidee├źn gingen voor een spotprijsje van de hand. Ook groenteplanten, tomaten- en komkommerplanten voor de hobbykas en leuke zaden werden aangeboden.

Volgens traditie konden jong en oud gratis een bloemstukje maken, onder begeleiding van een ervaren bloemschikster van Groei & Bloei. Het materiaal wat gebruikt werd, zoals bloemen van Euphorbia en Weigelia en blad van Hedera en Hosta, kwam allemaal uit eigen tuinen. Het resultaat was verrassend mooi en, zo bleek na enkele dagen, ook goed houdbaar.

In het kraampje van tuinclub Groei & Bloei werd enthousiast aan de toehoorders verteld wat er dit jaar allemaal wordt georganiseerd, zoals: een 1-daagse buitenlandse reis naar tuinen in Vlaanderen, een dagtochtje naar een kasteeltuin of een boottochtje over de Noord-Hollandse wateren. Ook lezingen en cursussen worden regelmatig door deze actieve vereniging gegeven. Dit leverde zelfs 3 nieuwe leden op!

Ook natuurclub IVN was aanwezig om over hun activiteiten te vertellen.

Tegen 12 uur werd het rustiger en vertrok iedereen met tassen vol leuke tuinspullen weer naar huis.

Opens internal link in current windowZie de foto's van Wilma Gerver in het fotoalbum.

Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL