Activiteiten & Actueel

Boomgaard

Dit voorjaar startte de fietstocht in de oude boomgaard aan de W.M. Offringalaan in Alphen aan den Rijn. Voor een aantal van u een verrassende kennismaking met een bijzondere tuin. Het is een heel goed fruitjaar en de bomen van de boomgaard hangen nu vol met fruit. Het is prachtig om te zien.

Maarten Dekker woont al meer dan 60 jaar naast de boomgaard en hij heeft ons maandag 9 september rondgeleid. Hij weet heel veel over het snoeien en onderhouden van fruitbomen en deelde dit met ons. Ondanks de regen kwamen 20 moedige mensen bij elkaar. We begonnen met een rondleiding door de boomgaard, waarbij we jonge en meer dan 60 jaar oude bomen hebben gezien. Bomen met appels, peren, perziken, pruimen en noten. Hoogstam, laagstam, alles wat ertussen zit en leibomen. Na de rondleiding beantwoordde Maarten onze vragen in de schuur. Met een schoolbord en gezeten op kistjes werd het een knus klaslokaal. We hebben gehoord over de geschiedenis van de tuin, over het bemesten en water geven van de bomen, het bevruchten van het fruit en het snoeien. Het was een topbezoek met enthousiaste bezoekers.

Wilt u ook genieten van dit fruit? Iedere zaterdagmorgen verkoopt Maarten het fruit vanuit zijn schuur. Hij verwacht appels te verkopen van oktober tot februari. 

 
meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat