Activiteiten & Actueel

Kwekerij Oudolf

Als eerste stop deze reis doen we kwekerij Oudolf aan. Sinds Piet vooral internationaal actief is met het ontwerpen van tuinen, wordt de kwekerij gerund door Anja Oudolf. Zij heet ons welkom en ontvangt ons als oude bekenden (ze herkent zelfs enkelen van ons van eerdere bezoeken). We waaieren vervolgens uit over het gehele terrein. Zowel de privétuin als de kwekerij worden bezocht. De bijzondere planten en vormgeving van de tuin maken direct een enorme indruk. De beelden zijn bij veel tuinliefhebbers bekend van de boeken en foto's in de media. Het is heel inspirerend om de tuin en kwekerij nu eens zelf te bezoeken. Sprekende vormen en kleuren worden gecombineerd met zachte ruisende grassen en grote groepen planten. Dit maakt de tuin tot een harmonieus geheel en een inspiratiebron voor velen.

 

Oener Kijktuin

Minder bekend en heel anders van opzet is de landschappelijke tuin van Miep Offenberg. Hier worden we hartelijk welkom geheten met een heerlijke kom soep. Zittend op het terras bij het huis genieten we van het wijdse uitzicht over de vijver en het omliggende landschap. Na een appeltje van boom 5 kan er worden gewinkeld in de winkel met heesters, vaste planten en bijzondere tuinaccessoires. Velen hebben hier ingekocht, waardoor de laadruimte van de bus, na twee tuinbezoeken, al aardig vol begint te zitten.

De Schoppert

De volgende busstop is in Hattum. Hier ligt tegen het spoor aan, de zeer ruim opgezette tuin van Anna Kroes. Naast de permanente expositie van beelden zijn er in deze tuin verschillende tuinen te bewonderen. Zo is er de Buxustuin met rozen, die er, door een bestrijdingsmiddelen-ongelukje eerder dit jaar, wat leeg uitziet. Normaal bloeien er nog veel meer rozen! Achter de heg en het tuinhuis ligt het grote gazon. In het gazon trekken twee grote cirkels met verbena enorm de aandacht. Normaal toegepast als weefplant doet hij het hier als solitair ook erg goed. Het gras wordt verder omzoomd met bloeiende borders. Vervolgens lopen we door de schaduwtuin met daarnaast de vijvertuin en ten slotte de heidetuin bij de ingang.

 

Tuin van Willemien van Gelder

In Hattum bezoeken we ook de tuin van Willemien van Gelder. Deze tuin valt op door de mooie kleuren- en plantencombinaties in de borders. De huizen van Willemien, haar man en oma van 93! staan midden in de tuin en vanuit het huis is een leuk uitzicht op de grote voliëre. Iets meer verscholen ligt tegen de weg de grote moestuin. Een prachtige tuin zo tot besluit.

Na deze vierde tuin vandaag gaan we met de bus naar Harderwijk, waar we in een zeer goede sfeer genieten van het diner.

 

Naar boven

meer

 

 

 

19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht