Activiteiten & Actueel

Tuingoed Foltz in Meeden

Vanaf het station vertrekken we in de richting van een honderd jaar oude Groningse boerderij in de schaduw van oude kastanje bomen. Een oude boomgaard die een nieuw leven is ingeblazen. Kleurrijke salviatuinen, een sfeervol pottenterras en een 3,5 hectare groot achterland. Moerbedden die baden in het zonlicht. Een decoratieve groentetuin, een oude houtwal en een jonge 300 meter lange lindelaan. In de verte een heuveltje en een natuurlijke poel. Hier en daar een eenzame stoel of een verdwaald ornament. Een balkende ezel, opvliegende duiven. En vooral RUST. Maakt deze prozaïsche voorstelling u ook zo nieuwsgierig?

Wij worden ontvangen met koffie/thee en Groninger notenkoek. Andries Bierling en Bob Foltz zijn de eigenaren van dit tuingoed. Andries zal ons verwelkomen met een praatje.

 

Tuinfleur in Oostwold

Rika en Pieter van Delden willen ons graag ontvangen in hun tuin van 4800 m² die verdeeld is in 10 tuinkamers vol plantencollecties op kleur. Tuinieren is hun hobby en dat blijkt uit de vormgeving van de smalle, maar diepe tuin met uitzicht op het meer van de Blauwe Stad.

Er is speciale aandacht voor hosta en clematis. Verder volle borders op kleur, vijvers, een rozentuin, een grassentuin en een buxustuin. Rika heeft een verzameling van wel 500 soorten hosta's.

Naar boven

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat