Activiteiten & Actueel

Excursie naar vier tuinen in Utrecht en Gelderland

Op 15 juni maakten we een busreis naar vier prachtige tuinen. De eerste tuin is van mevrouw Tomlow. Omringd door het polderlandschap gaven we ons over aan de prachtig onderhouden borders en ondergingen we de rijkdom aan kleuren en vormen.

De volgende tuin was door Mien Ruijs ontworpen en is sterk in de grote lijnen en verrast door een veranderlijk perspectief. De enthousiaste eigenares gaf ons uitvoerig uitleg en genoot zeker net zo veel van het bezoek als wijzelf.

Daarna gebruikten we in kwekerij  't Houten Huis  de lunch (notenbrood en heerlijke soep) maar eerst zongen we de eigenaresse een verjaardagslied toe. En er was ook gelegenheid om planten te kopen, waarbij de klaarstaande kruiwagens goede diensten bewezen..

Als afsluiting bezochten we Huis te Jaarsveld waar we door de lieflijk aangelegde kasteeltuinen konden dwalen. Onze gastheer gaf ondertussen aan de liefhebbers uitleg over de geschiedenis van de tuinen.

De reis verliep voortreffelijk en dat hebben we te danken aan de tuinen en de chauffeur Arie en aan de beide Elly's, die de sfeer optimaal hielden door hun gezelligheid en lekkers.

Naar boven

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat