Prijsuitreiking

Bij de fietstocht in mei hoorde een prijsvraag. Yvonne (uit ter Aar!) wist de meeste planten uit het basisassortiment van de gemeente Alphen aan den Rijn te noemen. Ondanks dat er toch ook een aantal foute antwoorden bij haar werden afgetrokken wist zij de prijsvraag met grote voorsprong te winnen. Op de laatste vrijdag in juni gingen daarom Jan, Ron en Afra naar Yvonne om haar de prijs te overhandigen. Namens de gemeente Alphen aan den Rijn en de vereniging Groei & Bloei kan Yvonne en haar gezin dit weekend genieten van een lekker stukje taart.

Yvonne, Jan en Ron

Fietstocht door Ridderveld

Uit de samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn is de fietstocht langs het openbaar groen, dat bijgehouden wordt door vrijwilligers, voortgekomen. Onvermoede juweeltjes liggen achter flats en hagen verscholen. Normaal gesproken nauwelijks opgemerkt door voorbijgangers.

Woensdagavond was het zover. We hadden heerlijk rustig en zonnig weer en Jan, Ron en Afra fietsten ieder met een groep van 20 mensen van de Ceresstraat naar de Jeltje de Bosch Kemperstraat. Eerst nog wat onwennig, maar al snel met elkaar overleggend over de planten die er staan en de staat van onderhoud van de tuinen. Over het algemeen zag het er piekfijn uit. De verhalen over de achtergronden van de bezochte tuinen werden verteld en de eigen ervaringen werden daarbij ook gedeeld. Boeiend is om te zien dat iedere tuin met vaak dezelfde planten als basis er toch totaal anders uitziet.

Een cameraploeg stond ons op de route op te wachten, dus u kunt beelden van de fietstocht ook zien op de lokale zender.

Na twee uur fietsen kwamen we bij de tuin van Marco Braun. Marco vierde feest omdat hij al 20 jaar vrijwilliger is bij de gemeente en omdat hij enkele zelfgekweekte rozen ten doop hield. Een van de rozen, de Alphen aan den Rijn werd door wethouder Lyczak in ontvangst genomen en Marco schonk daarbij de gemeente struiken om een mooi plekje te geven in de gemeente.

De fietstocht vonden we als organisatie (gemeente en Groei & Bloei) zeer geslaagd en de tocht zal in de toekomst een voortzetting krijgen in een ander deel van Alphen aan den Rijn.

Klaverhof
Wikkestraat