Groentips & Groeninfo

Evenementen

We verzamelen hier actuele evenementen in de buurt. Via de link in de kop van het artikel gaat u naar de aanbieder van het evenement.


15 - 23 september in Kasteel Groeneveld, Baarn

Van 15 tot en met 23 september 2018 vindt in Kasteel Groeneveld in Baarn de inmiddels vermaarde expositie Bloemkunst 2018 plaats. In alle stijlkamers, maar ook buiten op het rondeel en in de tuin presenteren toonaangevende bloemarrangeurs unieke florale kunstwerken. In een competitie tussen aanstormende Nederlandse talenten strijden MBO leerlingen van Lentiz en Wellandt om de  Groeneveldbokaal. Hun ‘natuurarrangementen’ zijn eveneens te bewonderen in de kasteeltuin.

Bloemkunst 2018 is interessant voor zowel de particuliere bloemliefhebber als vakgenoten.

Uniek

Acht dagen lang staat Kasteel Groeneveld in het teken van bloemkunst met internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een reusachtige 3D-fantasiecomposities tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot zalen die omgetoverd zijn tot exotische jungles. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder de heerlijk geurende Grasshart- en Victorianrozen, de Freesia -terug van weggeweest-, de imposante Amaryllis en de Vanda orchidee. Maar ook de zonnebloem en vers geplukte veldbloemen krijgen een podium. Dit bonte gezelschap aan bloemen geeft u het kleurrijke gevoel van de Indian Summer.

Kampioenen

Bloemkunst 2018 staat onder de artistieke leiding van Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door Kampioenen in de Nederlandse Bloemsierkunst, die ook internationaal faam genieten, zoals bijvoorbeeld Dini Holtrop, Martin Groen, Marcel van der Haar, en Max van de Sluis. Dit is nog maar een topje van de ijsberg aan toparrangeurs, waaronder ook nieuwe namen, die toegezegd hebben deel te nemen aan Bloemkunst 2018.

Extra

Tijdens Bloemkunst 2018 is (met hetzelfde entreebewijs) ook de tentoonstellingen Fiep Fiep Hoera! van Fiep Westendorp te bezoeken. Voor kinderen van 8 tot 11 jaar is er een speurtocht om alle hoeken en gaten van het kasteel te ontdekken. Dat kan zowel binnen als buiten. Kinderen van 2 tot 6 jaar zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld. Onder leiding van Ben de Boomwachter is er een leuke zoektocht naar bijzondere bomen in het park (extra kosten: € 2,00 per deelnemer).

Praktisch

Locatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

Openingstijden: van zaterdag 15 t/m zondag 23 september van 11.00-17.00 uur.

Toegangsprijs: volwassenen € 12,50, kinderen (t/m 12 jaar) € 6,00.

Individuele kaarten voor Groei&Bloei leden: € 10,- ipv € 12,50. Er volgt nog een kortingscode online.


meer
16
Aug
Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863
16
Aug
In het Brabantse land - Blik op de Tuin no. 862