Groentips & Groeninfo

Evenementen

We verzamelen hier actuele evenementen in de buurt. Via de link in de kop van het artikel gaat u naar de aanbieder van het evenement.

In het museum De Zwarte Tulp is tot 29 april een tentoonstelling te zien over Anton L. Koster.
De tentoonstelling laat prachtige werken zien, schilderijen, pastels, tekeningen van een schilder die zich veertig jaar lang heeft verdiept in het onderwerp bollenvelden en bloembollen. Een echte aanrader om te bezoeken.

Blij met de Vlinder en de Bij

21 en 22 april

In het Archeon vindt het Blij met de Vlinder en de Bij evenement plaats op 21 en 22 april. Dat valt samen met het Schotse weekend. Samen met verschillende partijen waaronder Nederland Zoemt, zullen de bijen samen met bezoekers van het Archeon worden geteld met een app of met pen en papier. Daarnaast wordt er een bijeninformatiemarkt georganiseerd. Dan kun je ook de eerste try out van de bijenspeurtocht op informatieborden zien, en nog veel meer.

Je kunt het Archeon zonder extra kosten bezoeken met de museumjaarkaart.

Nationale Geraniummarkt, Den Haag

door Groei & Bloei Den Haag

Traditiegetrouw nodigen wij u ook dit jaar weer uit voor een bezoek aan onze Nationale Geraniummarkt op Koningsdag, vrijdag 27 april, op het Lange Voorhout.

Met de zomer in aantocht zullen onze trouwe standhouders u weer verrassen met een ruim aanbod aan zomerbloeiende perkplanten, waaronder een uitgebreid sortiment Geraniums, aangevuld met kuipplanten, vaste planten, vetplanten, kruiden, diverse kleine heesters en planten voor de groentetuin. Maar ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken, hanging baskets en klein tuingereedschap kunt u op de markt terecht. Na afloop van de keuring van de stands zal de markt rond 10.30 uur worden geopend en zal, onder het genot van een Oranjebittertje, de jaarlijkse winnaars-beker worden uitgereikt aan de stand die op grond van sortiment, kwaliteit en sfeer het hoogst scoort. Vergeet ook niet even langs te komen bij onze Haagse Groei & Bloei stand. U kunt er terecht met al uw vragen over bloemen en planten en ontvangt, op vertoon van uw ledenpas, van ons een leuke attentie. Ook andere Haagse groen- en Natuurverenigingen zijn weer met een informatiestand op de markt aanwezig.

Kortom de Haagse Geraniummarkt, op het statige maar oh zo sfeervolle Lange Voorhout, is een evenement dat u niet mag missen.
De markt is open vanaf 08.30 uur en sluit rond 17.30 uur.

born: website floralien.nl

4 t/m 13 mei 2018 Brabanthallen Den Bosch

Nog even wachten voor 's werelds grootste bloemen en planten Expo!

Blue bells   Harger en Pettemerpolder
VOORJAAR