foto's
home

Groei & Bloei Nationale Tuinweek

Tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek zullen er in Alphen aan den Rijn diverse activiteiten worden georganiseerd voor mensen met linkerhanden, gouden handjes of groene vingers. Tijdens deze week kun je vooral veel kijken en verhalen delen. 

Op de eerste zaterdag, 10 juni, zullen we bij Intratuin Ter Aar aanwezig zijn met de actie Tegel eruit, Plant erin! We vinden het belangrijk dat de natuur ook een plek krijgt in onze moderne samenleving. Daar kunnen we in onze tuinen zelf een invulling aan geven. Het heeft veel milieuvoordelen om met elkaar een halt te roepen aan het verstenen van onze omgeving. Planten (CO2 reductie) en dieren (bijen zijn nuttig) verdienen een plek. Water moet op de een of andere manier worden afgevoerd, laten we dat mogelijk maken in de tuin. Het is beter om water via de tuin af te voeren, dan via het riool. Opens internal link in current windowZie adresgegevens in de agenda. 

Door de week heen zijn er twee bezoeken ingepland waar je aan mee kunt doen. Een ledentuinbezoek en een excursie naar een kwekerij in Boskoop. Opens internal link in current windowZie meer informatie in de agenda.

Op 17 juni is er voor de eerste keer in Alphen aan den Rijn een Opentuinendag. Dat wordt een gezellige dag met Opens internal link in current windowenthousiaste deelnemers. Op deze dag wordt de actie Tegel eruit, Plant erin! nogmaals gedaan samen met de gemeente Alphen aan den Rijn en Operatie Steenbreek. De deelnemers worden nu nog verzameld, de lijst zal steeds langer worden. Je kunt jouw tuin ook aanmelden bij Afra (tel: 06 4455 2436). 

Op het prikbord

Op het prikbord leggen we uit waarom we meedoen met Operatie Steenbreek en wordt er om hulp gevraagd bij snoeiwerkzaamheden. Dit jaar draait het thema van de Groei&Bloei Nationale Tuinweek om kruiden en we verzamelen kruidentips voor je. 


en verder:

• Extra aandacht voor onze ledenkortingen. Profiteer nu extra van uw lidmaatschap bij uw aankopen en bezoeken.

• Ontvang de gratis Nieuwsflits

meer

Deze maand in Groei & Bloei

28
Mar
Konijnen uit de hoge hoed van moeder natuur…
24
Mar
Het begin is er