foto's

Tuinmetamorfosewedstrijd

Ga je dit jaar jouw tuin veranderen en hem groener en diervriendelijker maken? Doe dan mee met de Groei & Bloei Tuinmetamorfosewedstrijd. Heel makkelijk, maak een foto voor en na de verandering en doe mee. Opens internal link in current windowLees verder

Dag van de Roos

Op zaterdag 13 juli van 10:00 – 16:00 uur is in het Rosarium van het Westbroekpark in Den Haag, de traditionele 'Dag van de Roos'. Ook wordt op deze dag het Internationale Rozenconcours gehouden.

Het publiek kan, met een app, voor de publieksprijs de mooiste roos uit het park kiezen. Door alle rozen heerst er in het park de sfeer van een Engelse fair. Er zijn kramen van groenverenigingen, de Rozenvereniging en een kraam van Belle Epoque. En natuurlijk zijn er voor het terras bij de vijver, drankjes en versnaperingen en activiteiten voor kinderen. Uiteraard is ook uw eigen Groei & Bloei aanwezig met een doorlopende demonstratie corsages maken voor op hoeden of de jurken. Plantendokter Herman Poelsma zal alle groene vragen beantwoorden. Neem als u de ruilbeurs bezoekt verpakkingsmateriaal mee en als u planten meeneemt voor het ruilen, vergeet niet naam van de plant, kleur en hoogte te vermelden. In de omgeving van het park is het overal betaald parkeren. Neem bij voorkeur het openbaar vervoer: bus 21 of tram 9 halte Nieuwe Parklaan.

Expositie werk van Elly Nederpeld

We ontvingen een uitnodiging van Elly Nederpeld om haar werk te komen bekijken. Het betreft heel nieuw werk, gemaakt in de techniek ecoprinten, waarbij de bladeren van planten een afdruk geven op papier en/of stof. Soms laat ze het zo en een andere keer verrijkt ze het met borduurwerk.

Ik zou zeggen: Komt dat zien! De expositie is te bekijken op woensdag, zaterdag en zondagmiddag van 14-16 uur tot 10 juli.

Bezoekerscentrum de Veenweiden | De Vlinder | Bruins-Slotssingel 15 | Alphen aan den Rijn

Eetbaar Alphen activiteiten

Woensdag 10 juli neemt Carla Glorie je mee naar buiten voor de Wildplukwandeling, eten uit de (stads)natuur. Je leert welke wilde planten eetbaar zijn, hoe je ze herkent en hoe je ze gebruikt. Let op! Voor deze workshop is maar ruimte voor 15 personen. Meedoen? Meld je aan bij Marcel Eilers.

Woensdag 17 juli vertelt Lian Tan tijdens het Informatiepunt Eetbaar Alphen over Herenboeren Groene Hart, een voedselcoöperatie in opzet, waar je als mede-eigenaar jaarrond kunt eten van groenten en vlees van je eigen boerderij.

Tuinonderhoud

Groei & Bloei Leidschendam organiseert dit najaar een cursus tuinonderhoud. De lesstof wordt aangeboden met behulp
van PowerPoint-presentaties met theorie, praktische voorbeelden van de behandelde onderwerpen plus een aantal
zeer illustratieve instructiefilmpjes. Deelnemers ontvangen bovendien een uitgebreid naslagwerk.

Tijd: Op vijf dinsdagavonden: 24 september 1, 8, 15 en 22 oktober 2019. Van 19.30 uur tot 21.45 uur.
Plaats: In het ECO-gebouw van Stadstuin Rusthout, Noordsingel 3 (t.o. parkeerplaats Leidschenhage).

Wilt u informatie en/of aanmelden? Dat kan bij Jan: via e-mail jan.gonnie(at)alpineflowers.nl of telefonisch via 070 327 8959 (na 19.00 uur).

en verder:

Deze maand in Groei & Bloei

Gesnapt….
Schilderachtige Hollandse luchten, beestjes en wat geel