foto's

Tuin van Piet Oudolf

Laatste kans dit jaar voor een bezoek aan de privétuin van Piet en Anja Oudolf in Hummelo. In 2018 gaat de tuin in Hummelo voor het laatst open voor bezoekers.

Vanaf 31 mei tot en met 27 oktober is de tuin geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Met uitzondering van 8 tot en met 25 juli, dan is de tuin dicht.

Zowel de voortuin als de voormalige kwekerij zijn te bezoeken. Waar we bij ons vorige bezoek tijdens een tuinenreis nog de kwekerij zagen is nu een experimentele tuin met veel siergrassen gemaakt. In deze tuin staan een groot aantal forse vaste planten als eilanden te midden van een zaadmengsel van wilde weidegrassen. In september en oktober beleven de siergrassen hun hoogtepunt.

In het nieuws

Leidsch Dagblad 15 augustus 2018

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat stukjes snippergroen verkopen aan de bewoners. Na de fusie enkele jaren geleden kwamen verschillen te voorschijn in het beleid van de fusiegemeenten. Nu wordt dat langzaam maar zeker steeds meer gelijk getrokken. Een van de onderwerpen waarover het dan gaat zijn de kleine stukjes groen die door vrijwilligers of door huurders worden bijgehouden. Heb jij ook zo'n stukje groen onder jouw hoede dan zal de gemeente je in de toekomst gaan benaderen met een aankoopvoorstel.

Nog geen lid?

In de periode van 16 augustus t/m 31 oktober krijgen nieuwe leden die zich via de afdelingen aanmelden, klik daarvoor op de gele banner rechts:

• de laatste drie nummers van 2018 gratis (winkelprijs € 22,35)
  • de laatste special: De Natuurlijke Tuin (t.w.v. € 8,95)
  • € 21 korting op het lidmaatschap van 2019

en verder:

Deze maand in Groei & Bloei

Boom van de vrijheid - Tour de France (1)
HOP