Activiteiten & Actueel

Masterclass Floral Interior Design

Door Elly Hazebroek 

Vrijdag 2 november was het zover. Met een grote groep dames hebben we deelgenomen aan de Masterclass Bloemschikken met als thema “Floral Interior Design” in Leiden

In eerste instantie zou de masterclass verzorgd worden door Frits Hoogers. Hij was echter verhinderd en heeft een uitstekende vervangster gevonden in Adrie van Hattem. Van origine heeft zij een opleiding gedaan voor etaleuse en interieurs aankleden. Daarna is zij het bloemenvak ingegaan en was eigenaresse van twee goed lopende bloemenzaken. Toch had zij niet genoeg uitdaging en is naar het buitenland gegaan, o.a. Portugal. Weer terug in Nederland verzorgt ze inmiddels alweer enige tijd de stijlkamers bij Mart Kleppe. Daar heeft zij met zijden bloemen leren werken en heeft inmiddels haar eigen inkoop in zijden bloemen. Adrie van Hattem had zich terdege voorbereid op deze avond en heeft ons aan de hand van moodboards de verschillende interieurstijlen uitgelegd met de daarbij behorende bloemstukken. Wat heel belangrijk is is de kleur, de verhouding en de compositie van het bloemstuk.

De moodboards worden getoond en we bekijken als eerste het “industriële” stuk dat dient als aanvulling c.q. versterking op het interieur. Dan volgt een “beginners” inrichting waarbij het oase is afgedekt met decoratief zand en stenen met daarover een streep van bottels. Daarna lopen 2 stijlen in elkaar over van “landelijk” en “Hoffz”. Hierbij wordt het verhaal verteld dat Daniël Ost de koude lijm heeft uitgevonden. Hij was kind aan huis bij de Japanse keizer en heeft daar heel veel bloemwerk gemaakt. De basis van zijn werk is altijd met ijzerdraad. Dan komt de stijl van de “twee verdieners”, strak en leer. Als laatste komt de “zakelijke ruimte” aan bod. Op de foto’s zult u de stukken wel zien. Na de pauze zijn alle stukken van de deelneemsters besproken. Thuis hebben we eerst een moodboard gemaakt. Dat kon zijn van een interieur dat je leuk vindt of van je eigen interieur. Aan de hand van dit moodboard heeft iedereen haar bloemwerk gemaakt. Na je presentatie gaf Adrie van Hattem tips en wijze raad over wat eventueel verbeterd kon worden. Het was een inspirerende avond waar we geleerd hebben met andere ogen naar ons interieur te kijken en thuis ook eens andere dingen uit te proberen dan we gewend zijn. Nu thuis maar flink oefenen.

Opens internal link in current windowNaar de foto's

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat