Activiteiten & Actueel

Bloemschikken in paassfeer

Door Elly Hazebroek 4 april 2012

Vanmiddag hebben we weer een ontzettend leuke middag met bloemschikken gehad. Het onderwerp was "Technieken met paassfeer". We hebben diverse schikkingen gemaakt met verschillende technieken, dus niet met steekschuim werken om iets vast te zetten. Steekschuim was er vroeger ook niet en daarom is het zo leuk al die methodes van een mooi arrangement maken weer op te halen.

  1. Vaas met smalle hals van ± 1,5 cm waarin we werken met stopgroen. Bij deze methode wikkel je om een saté prikker coniferengroen. Doe dat boven in de hals en steek de bloemen erin. Als die vast staan trek je de prikker eruit en staan de bloemen vast.
  2. Vaas/accubak met grote opening van ± 10 cm waarin we gebruik maken van de techniek binden. Hierbij maak je een decoratieve constructie van takken, beregras enz. Met gekleurd touw kun je materiaal samenbinden tot een constructie. Daar steek je dan de bloemen tussen.
  3. Cylindervaas van glas waarbij we de techniek klemmen gebruiken. Hier kun je werken met stenen, eieren, takken, dik aluminium draad enz. Hiertussen worden de bloemstelen geklemd.

Als u de foto's bekijkt ziet u vanzelf welke techniek er wordt gebruikt. Allemaal gingen we met drie fraaie stukken naar huis. Ook nu weer een heel leerzame middag. Het was weer erg leuk en lekker bezig zijn, met je hobby. Heerlijk.

Opens internal link in current windowNaar de foto's in het fotoalbum

meer

 

 

 

19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht