Activiteiten & Actueel

Bloemschikken in de Vlinder

25 maart 2012

Elly Nederpeld heeft in het gebouw de Vlinder een bloemschikcursus gegeven aan belangstellenden. In het kader van het thema lucht van het IVN.

Een groep van zes dames gaat enthousiast aan de slag, nadat docente Elly heeft uitgelegd wat de bedoeling is. Dus oase natmaken, bloembak ermee opvullen en dan geheel volsteken met groen. Daarna worden waterkokertjes en lange stokjes met groene tape omwonden. Deze komen verspreid in het bloemstuk te staan. Onderin ook rozen tussen het groen. De bloemen staan daarna op twee niveaus. De lucht en ruimte ertussen geven het geheel een transparante aanblik. Naar keuze kunnen de deelnemers ook gebruik maken van witte veertjes wat dan weer een link legt naar de Pasen binnenkort.  Doordat het kleurgebruik eenvoudig is gehouden wordt het een mooi ingetogen bloemstuk. 

Bij de nabespreking ziet men hoeveel mogelijkheden er zijn, terwijl iedere deelnemer exact dezelfde materialen heeft gebruikt. Werkelijk verbluffend! Deze inspiratie nemen alle deelnemers mee naar huis, samen met het mooie bloemstuk! Wedden dat een volgende keer men weer tot zulke mooie resultaten komt!

Gebouw De Vlinder | Bruins Slotsingel 15 | Alphen aan den Rijn

 
meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat