Activiteiten & Actueel

Inspirerende tuin aan de Rijn

Vanaf de Rijndijk is het niet te herkennen: rechts een groep vissers aan de Oude Rijn en links, een beetje in de diepte een klassiek huis, mooi in de verf.

Weinig ruimte voor groen tussen het huis en de Rijndijk. Annelies en Ina drijven de grote groep Groei & Bloei bezoekers via een smalle poort het terras op, achter het huis.

We hebben er een goed uitzicht op de verrassend grote tuin. De eigenares is als kind in het huis opgegroeid. De tuin is niet altijd zo groot geweest. Bij een verhuizing van de buren kon een groot stuk toegevoegd worden achter de al bestaande tuin. De tuin was nu groot en verdiende extra aandacht. Een tuinarchitect gaf structuur aan de zuidzijde van de tuin. Twee rijen indrukwekkende taxusblokken. Door de openingen tussendoor heb je zicht op de buitenste heggen en windkeringen. Openingen daarin geven zicht op ruig terrein buiten de tuin. Overal grotere groepen planten en vlakbij het huis een prachtige diepe border met mooie zachte kleuren.

Aan een zijde van de tuin is een sterke verbinding gemaakt met het omringende landschap door de tuin te laten overvloeien in een boerensloot.

Er is heel veel te zien in deze tuin. Een korte foto-impressie.

foto Jan Lindhout
meer
19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht