Activiteiten & Actueel

Voorjaarstuin

Door Afra van Ruiten

Op 16 februari zijn we naar de voorjaarstuin van Elly de Jeu geweest. De tuin staat vol met sneeuwklokjes en krokussen om de oude woonboerderij.

Elly en haar man tuinieren sinds 20 jaar op deze plek bij de boerderij. Het huis is al veel ouder en is gebouwd in 1928. Het Aarkanaal werd destijds gegraven en het oude huis moest verdwijnen. Het nieuwe huis is aan de andere kant van de stal geplaatst, het staat zogenaamd 'verkeerd'. Het levert wel een prachtig uitzicht vanaf de woning op de omringende weilanden op.

De aanwezigheid van de Aar heeft ook voor een zware bodem gezorgd. De tuin ligt op een 7 meter diepe kleilaag. Bij aanleg van de tuin is stalmateriaal door de grond gewerkt om de grond luchtiger te krijgen. Naast een buxustuin heeft Elly een grote boomgaard en een groententuin. De inspiratie voor de vormgeving is gehaald uit een boek met kasteeltuinen. Ronde vormen en bolvormen geven leuke accenten. De fruitbomen doen het niet allemaal even goed. De opbrengst blijft soms wat achter. Het gras onder de oude essen is bezaaid met voorjaarsbloeiers, dit is weer typerend voor een boerderijtuin.

We hebben in het bijzondere tuinhuis op de plaats van de oude silo genoten van het fantastische uitzicht. De staartmeesjes die opeens rondom de 'toren' kwamen vliegen maakten hier een extra bijzondere theevisite van.

Opens internal link in current windowZie de foto's in het fotoalbum

meer
19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht