Activiteiten & Actueel

Afmaken van het vogelhuisje

Door Elly Hazebroek

De vogelhuisjes waren na afloop van de workshop nog niet helemaal klaar. In onze garage had ik ruimte vrij gemaakt en zijn we aan de slag gegaan met de steentjes. Alle lege plekjes zijn opgevuld en thuis hebben we ieder het voegsel aangebracht. Na enige dagen drogen heb ik het dakje bekleed met lood en nu staat het huisje te pronken op een tuintafel. Het was een geweldige ervaring om met al die gekleurde steentjes zo iets moois te maken. Bij deze stuur ik jullie foto's van het afmaken van het vogelhuisje. (red: deze staan in het album bij de andere foto's van de workshop).

Workshop vogelhuisjes mozaïeken

Door Wilma Gerver, februari 2011

Een donkere winteravond leende zich uitstekend voor een sfeervolle avond mozaïeken bij Lia de Jong aan het Zuideinde in Nieuwkoop. Met een groep enthousiaste dames mochten wij de werkelijk prachtige voorbeelden van onze cursusleidster bekijken.

Daarna aan de slag, eerst een tekening op het hout, of gewoon direct aan het werk met de stukjes steen. Lia had voor ons het “voorwerk” al gedaan, meerdere bakken met vrolijk gekleurde steentjes lagen voor ons klaar. De cursisten vermaakten zich uitstekend en werden door de dochters van Lia voorzien van drankjes en heerlijk cake. Voor het plakken van de steentjes wordt speciale tegellijm gebruikt, het voegen wordt uiteindelijk op een later tijdstip gedaan met het voegmortel dat wij van Lia hebben meegekregen. Het resultaat van deze gezellige avond was verrassend, alle dames hadden met eigen creativiteit het vogelhuisje van het mozaïek decoratie voorzien.

Laat de vroege voorjaarvogels maar komen, wij zijn er klaar voor! Met dank aan Lia de Jong, wij hebben bewondering voor haar vele mozaïekwerk.

Elly Hazebroek heeft foto's opgestuurd van de tweede workshop. U vindt deze in het fotoalbum.

meer
20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat