Activiteiten & Actueel

Tuin op een eiland

Op een mooie zomeravond in 2010 bezochten we Lies en Nico Roeloffs. Het huis van Lies en Nico ligt op een eiland in de Hondsdijkse Polder, die al aan het begin van de zestiende eeuw ontstond. De polder geeft de tuin van Lies en Nico het karakter van een buitenplaats veroverd op de ruige natuur van de polder.

Nico vertelt dat roofvogels vanuit de polder vaak zeer geïnteresseerd zijn in zijn pluimvee. Ook uilen behoren tot de min of meer regelmatige bezoekers. Een grote staak staat klaar om ooievaars een goede nestelplaats te bieden. Rond hun eiland rommelen eenden.
Lies en Nico hebben van hun eiland een zeer gevarieerd gebied gemaakt met ruimte voor hun beider hobbies. Er is bijvoorbeeld een werkplaats waarin Nico o.a. rekken voor klimplanten voor in de tuin construeert. 

Terwijl vanuit de Hondsdijkse Polder een grote troep kibbelende kauwtjes al haar rustplaats in de bosjes aan de rand van de polder opzoekt, wandelen de Groei & Bloei bezoekers langs de verschillende tuinen die Lies en Nico rond hun huis hebben aangelegd. De tuinen en terassen direct rond het woongedeelte tonen de fijnzinnige hand van een knappe tuinierster. Vanaf een omsloten terras heb je een prachtig uitzicht over de Honsdijkse Polder. Het uitzicht krijgt diepte door de fenomenale rozenheggen. 

Opens internal link in current windowzie de foto's in het album

meer

 

 

 

19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht