Activiteiten & Actueel

Tuin en Ruilbeurs

24 april 2010, door Afra van Ruiten

De koude winter is nu echt weg. Zonder jas kunnen we vandaag naar de ruilbeurs om mee te doen aan het bloemstukje maken, het ruilen, of het kopen van planten en andere tuinartikelen. Alle bomen en andere planten doen ondertussen hun best om de opgelopen groeiachterstand weer in te halen.

Er is een groot aanbod met verschillende planten en artikelen. Onder andere door een grote gift van de groenvrijwilligers aan de klaverhof. De tuin wordt daar opgehoogd en veranderd en de huidige planten moeten weg. Om iedereen te laten uitstallen, worden er extra tafels van binnen gehaald. De stemming zit er bij iedereen al vroeg goed in. Zo mag ik van een vogelliefhebber door een telelens kijken en kan tot bijna in een nestkastje kijken. Er wordt snel een voorbeeld gemaakt voor het bloemschikstukje en er wordt nog een slinger opgehangen.

Was ik vorig jaar nog een van de laatsten die aankwam, dit jaar ben ik een van de eersten die weer weg gaat, wegens een skate cursus elders. Zelf heb ik een klein plantje gekocht, dat volgens de verkoopster wel twee meter hoog gaat worden. Ik ben benieuwd.

meer

 

 

 

19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht