Activiteiten & Actueel

Rozen snoeien bij Michèle

Door Elly Hazebroek

Zaterdag 20 maart was het zover. Na vaak op de buienradar te hebben gekeken, hebben we de knoop doorgehakt en de gok genomen om zaterdag met elkaar aan de slag te gaan in de tuin van Michèle Burink.

Wat hebben we geboft. Terwijl het in Alphen met bakken uit de hemel kwam hebben wij het in Aarlanderveen tot 16.00 uur droog gehouden en konden onder de bezielende en leerzame leiding van Michèle aan de slag met haar rozen. Zij vertelde hoe alles was toen zij er 17 jaar geleden kwam wonen en hoe zij van de paardenbak deze schitterende tuin heeft gemaakt. Wij kregen een stencil waarop voor alle soorten rozen een beschrijving stond hoe we deze zouden moeten snoeien. Onder begeleiding gingen we aan de slag want het snoeien leer je pas echt als je aan het werk bent.

Michèle heeft zoveel soorten rozen in haar tuin dat het meeste wel aan de beurt is geweest zoals struikrozen, ramblers eigenlijk teveel om op te noemen. Het was een heel leerzame middag die aan het eind helaas toch eindigde met een flinke bak water. Wij roepen u op om in de zomer naar het tuinbezoek te komen en de resultaten te bewonderen van de door ons gesnoeide rozen. Wij hebben veel geleerd en het was vooral ook heel gezellig. Dank aan Michèle voor haar ontvangst en de durf haar rozen aan ons toe te vertrouwen.

Zie de foto's in het fotoalbum

meer

 

 

 

19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht