Activiteiten & Actueel

Ruilbeurs herfst 2009

De mand waar de druiven in zaten.

Door Afra van Ruiten

Zelf vind ik het altijd een hele opgave om op zaterdagmorgen op tijd op de ruilbeurs te zijn. Gelukkig is mijn buurman deze dag vroeg op om een schuurtje te verbouwen in de achtertuin, dus geen kans op verslapen vandaag. Voor het ontbijt pluk en was ik eerst een lading druiven en vervolgens haast ik mij naar de beurs. 

Je hebt natuurlijk ook vroege vogels die ik spreek op deze prachtige morgen. Annet is zelfs al naar de markt geweest in Den Haag! Sprakeloos staar ik haar aan. Goedemorgen zeg. Ook anderen zijn al vroeg op pad. Er vertrekken al mensen op het moment dat ik aankom. Het is een gezellig komen en gaan van mensen.

Ik deel mijn eigen druiven rond en mijn plantjes en bakjes ben ik uiteindelijk ook kwijt. Voor de kruidentuin neem ik weer een hele verzameling plantjes mee terug. Een zeer goede ruil.

Naast de ruil van planten zijn er ook producten te koop, zoals boeketten, pompoenen en ijzeren plantensteunen. De bloemschikhoek is erg in trek. Hier kun je je eigen bloemstukje maken in een kleine pompoen. Ik begrijp dat dit vooral als kinderactiviteit was bedoeld, maar de volwassenen hebben er ook veel plezier in.

Meer foto's in het fotoalbum. Opens internal link in current windowKijk verder

meer
20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat