Activiteiten & Actueel

Bezoek aan tuin in de polder

De tuin die we op 8 juli 2009 bezoeken ligt aan de rand van Langeraar en kijkt aan een kant uit over de polder. Er is in deze tuin de afgelopen jaren erg veel werk verzet door Mieke Bakker en André Jillissen. Ieder jaar wordt een deel van de tuin onder handen genomen.

Acht jaar geleden zijn de bewoners begonnen met het veranderen. Het was oorspronkelijk een tuin met veel heesters, nu liggen er verschillende vaste plantenborders en zijn er verschillende terrassen aangelegd. Bij binnenkomst krijgen we een overzichtelijke plattegrond, zodat we zelf onze route kunnen uitstippelen.

Er is een hoogteverschil aanwezig van ongeveer drie en halve meter in de tuin. De hoogteverschillen zijn op verschillende manieren overwonnen. Er zijn trappen met houtsnippers, tegelpaden en een zeer markante hellingbaan. Naast de verschillende bloemenborders is er ook een groententuin aanwezig. Ook in de kas is groente aangeplant. In een tweede ruime kas is ruimte om te klussen.

Doordat de tuin zo open in de polder ligt is er een prachtig uitzicht. Het nadeel ervan wordt echter ook ervaren. Om de wind te breken zijn op diverse plaatsen hagen en bomen geplant. Een elzenhaag langs de sloot, solitaire bomen, een vogelbosje en een kleine boomgaard.

Het is een hele klus om zo'n grote tuin bij te houden en er is nog voldoende ruimte om nieuwe plannen uit te voeren. Met zo'n tuin moet je wel van tuinieren houden en dat doen Mieke en André dan ook. We wensen Mieke en André nog heel veel tuinplezier in deze mooie gevarieerde tuin.

Opens internal link in current windowMeer foto's vindt u in het fotoalbum.

meer
19
May
De schrik van de straat
19
May
Nieuwlicht