Activiteiten & Actueel

Busreis naar Zeeland

Met een volle bus vertrekken we op 11 juni 2009 naar Zeeland. De eerste reis die door Caroline en Ellen is georganiseerd. Er is een aantrekkelijk programma gemaakt en gelukkig hebben we niet al te veel hinder van de regen die de hele dag blijft vallen. We genieten van de tuinen binnen en buiten en een kwekerij.

De Uylenbergh in Hoogerheide
De Uylenbergh ligt nog in West Brabant en is het eerste adres dat we bezoeken. Mevrouw Bakx heet ons welkom in haar keurig onderhouden tuin. De tuin heeft heel veel hagen die netjes geknipt zijn. Hier is een echte liefhebber van snoeien aan de gang geweest. We bewonderen de tuin en de bloemschikstukken die mevrouw Bakx heeft neergezet. In de tuin zijn diverse zitjes in de zon en in de schaduw, ook is er een huisje voor de kleinkinderen. Bij het huis is een terras met vijver waar met een grotere groep gezeten kan worden. Verderop in de tuin is een tweede vijver met een zitje. Hoogteverschillen in de tuin zorgen voor een extra element in de tuin.

Vlindertuin de Berkenhof
Door de regen heen gaan we de kas in bij vlindertuin de Berkenhof. Na uitleg over rupsen en vlinders gaan we de vlindertuin bewonderen. Er is een droog deel met cactussen en een vochtig deel met tropische planten. Prachtige vlinders fladderen rond ons hoofd. Onthouden dat we vooral een composthoop moeten houden en daar fruit en dergelijke op gooien en dat we in de tuin de brandnetels en distels laten staan....

Kwekerij Sluishoek te Borssele
Mevrouw Kloet is een liefhebster van mooie planten en runt in Borssele aan de rand van de polder op de klei een kwekerij. Ze heeft onder andere verschillende Astrantia's die in de loop van de tijd zeeuwse knoopjes zijn gaan heten, waarschijnlijk omdat ze het hier goed doen. Net na de rondleiding over de kwekerij komt het water weer met bakken uit de hemel, waardoor we in de kas schuilen tot we weer verder rijden naar ons laatste adres. De aankopen worden onder in de bus opgeborgen.

't Hof Overwellingen te Wemeldinge
De laatste tuin is de meest indrukwekkende van de dag. Na nog wat spetters breekt aan het einde van ons bezoek zelfs de zon nog door. Mevrouw Zwaan is in 1986 met haar man in het huis gaan wonen. Ze hebben het jaar daarop grote wijzigingen in de tuin doorgevoerd. Haar man was een liefhebber van ruimtelijke ontwerpen met mooie bomen. De tuin is inmiddels volwassen geworden en ziet er prachtig uit. De tuin heeft veel verschillende elementen die elkaar afwisselen. Naast de formele kruidentuin en rozentuin is er een meer in landschapstijl vormgegeven deel met graspaden. Kleurige borders, witte borders, hosta borders, geraniumborders, ze zijn er allemaal. Vijvers en bijzondere bomen worden aangevuld met kunst.
Een tuin om nog een keer naar terug te keren. We hopen dan ook dat mevrouw Zwaan nog heel lang van haar tuin kan genieten en in staat blijft om deze mooie tuin in stand te houden. In Goes genieten we van een lekker diner. Nagenietend van de mooie tuinen en het gezellige diner gaan we weer huiswaarts.

Meer foto's vindt u in het fotoalbum.

meer

 

 

 

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat