Groentips & Groeninfo

Websites over tuinieren

Op deze plek delen we links naar websites over tuinieren, of over een tuinonderwerp. Ga naar de sites via de link in de kop van het artikel.


Dit tuinblog van Lieuwe Miedema richt zich op mensen die graag tuinieren, maar slechts een stadstuin hebben. Vol met tips en inspiratie voor de kleine tuin.

Tuinreservaten zijn groene paradijsjes. Geen kaal terras vol met steen of kunstgras, maar een levendige oase waar mens en dier gelukkiger van worden. De totale oppervlakte van de 5 miljoen Nederlandse tuinen is respectabel. We kunnen met elkaar veel tuinreservaat maken.

Sommige trends in tuinenland staan haaks op de behoefte van de dieren. Bijvoorbeeld als steen, beton en asfalt het winnen het van plantenborder en grasveld. Of als schuttingen de plek innemen van heesterhagen, en groenverzorgers zijn omgeschoold tot stratenmakers.

Tuinreservaten wil die trend keren, onder het motto 'Stop het Stenen Tijdperk'! Vroege Vogels is actief bij het promoten van groene achtertuinen en heeft daarin een samenwerking met Groei & Bloei.

En dit beloven ze: 'Groen.net toont je de weg in de tuin en geeft een antwoord op al je tuinproblemen en plantenvragen. Met de tips weet je wat je elke week precies in de tuin kan én mag doen. In de Planteninfo vind je de kenmerken én verzorging van planten uit de diverse plantengroepen. De info op de site wordt dagelijks bijgewerkt.'

Internationaal probleem, het onkruid in onze tuinen. De site helpt ons ook in het nederlands.

Op deze website kunt u bij het ontwerpen van een tuin veel informatie vinden. U kunt uitgebreid zoeken op planten, bomen, heesters, gazon, vijvers, bodem & grond, snoeien en de eetbare tuin. De rubriek Vragen & antwoorden is bijzonder uitgebreid.

Op deze site zijn filmpjes te vinden over allerlei tuinklussen. Alles wordt voorgedaan en er is een duidelijke uitleg. Er zijn onder andere instructiefilmpjes voor het snoeien van heesters, bomen en vaste planten. Ook is er een snoeikalender.

Interessante Belgische site met informatie over een groot aantal onderwerpen in en rond de tuin: bloemschikken, bomen, dieren (hoe houdt u ze uit of juist in de tuin), fruit, groenten, kamerplanten en planten voor buiten.

Een verzameling van informatie over tuinieren van verschillende schrijvers.

Jelle heeft als hobby's skaten en computeren en is van nature een beetje lui. Hij heeft daarom een systeem ontwikkeld om makkelijk te tuinieren.

Veel informatie over het verdelgen van ongewenste dieren vindt u bij het Kenniscentrum Dierplagen.

Op Tuin & Landschap kunt kijken hoe vakmensen omgaan met het ontwerpen van tuinen. Onderdelen zijn Boomkwekerij, Bloemenhandel en de teelt. Oude themanummers zijn te downloaden, bijvoorbeeld het themanummer 'Groene composities' met achtergronden achter de keuze van verschillende plantencombinaties.

De inspiratie voor het komende jaar wordt gegeven op het Bloemenbureau Holland. Er wordt een jaarkleurkaart gegeven en de presentaties voor de vier jaargetijden zijn zeker inspirerend. Sfeerbeelden en arrangementen geven een beeld van wat we het komende jaar kunnen verwachten.

meer

Informatie over tuinen en organisaties voor journalisten.

20
May
Botanie
19
May
De schrik van de straat